10 Gündür  BRT HABER MEDYA GRUBUNUN DİLE GETİRDİĞİ YENİ OTOGAR’IN YERİ YANLIŞTIR haberimiz meclise taşındı.

Meclis toplantısı sonunda konuşma yapan MHP Bafra Belediye Meclis Üyesi Hakan Aytünür, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni Şehirler arası otogarın yerini muhalefet olarak doğru olmadığını söyleyerek, büyükşehir belediyesinin otogarın yeri konusundan kararının kesinleşip kesinleşmediğini sordu.

Bafra Belediye Meclis Başkan Vekili Hamit Kılıç ile Meclis Üyesi Hakan Aytünür arasında gerçekleşen konuşma şu şekilde

Hakan Aytünür: Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yeni otogarın yeri ile alakalı kesinleşen bir şey var mı sayın başkanım?

Hamit Kılıç: Bir çalışma var bu konuyla alakalı. Büyükşehir Belediyesinin sedde projesiyle birlikte otogar çalışması da devam ediyor.

Hakan Aytünür: Belediyemizin bu konuda bir öngörüsü varmı?

Hamit Kılıç: Tam olarak bilemiyorum. Başkanımızın burada olmadığı içinde yanlış bir şey söylemek istemiyorum. Ben sadece çalışma olduğunu biliyorum.

Hakan Aytünür: Biz yer seçimi olarak oranın pek uygun olmadığı kanaatindeyiz. Çünkü burası Çetinkaya köprüsünün olduğu yer. Yaz aylarında düğünler çok olduğu için düğün salonlarının da orada olması ekstra olarak orda bir trafik yoğunluğuna neden olacak. Çalışmanın şehrin diğer tarafına yapılması daha uygun olur görüşündeyiz. Bunu göz önünde bulundurarak bildirirseniz daha iyi olur. Kesinleşen bir şey yoksa bildirmeniz uygun olur.

Hamit Kılıç: İmar ve Şehircilik Müdürümüze soralım bir bilgisi olabilir.

İsmail Mümin Erkoç: Bizimde bu konuda kesin bir bilgimiz yok. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehirden bir ekip geldi bize sadece fikir anlamında soruyorlar. Oda pek bir şeye yaramıyor planlı şeylerde kendi bildiklerini yapıyorlar.