Memur Sen Bafra Temsilcisi Hamdi Yıldız; sendika temsilcileri ile birlikte Bafra Öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında 16 Nisan’da yapılacak olan ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle ilgili açıklamalarda bulundu.

Hamdi Yıldız açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Değerli Basın Mensupları
Hepinizin malumu ülkemizin geleceğini ilgilendiren önemli bir virajın eşiğindeyiz. 16 Nisan bu milletin kader anı diyebileceğimiz bir Referandum Aynı zamanda Sendikal anlamda önemli bir zaman dilimine doğruda ilerlemekteyiz. Milyonlarca memuru ilgilendiren taleplerin kazanıma dönüştürülmesi açısından 2018 -2019 yıllarını kapsayacak 4. Toplu Sözleşme için Ağustos ayında Hükümet ile masaya oturulacak.
11 iş kolunda da yetkili Memur Sen olarak Hükümet ile masaya oturup memurun yüzünü milletin yüzünü güldürmek istiyoruz.

İşte bu yüzden HEDEF 1 milyon 111bin 111 ÜYE

MEMUR-SEN’E DAVET TERCİH EVET diyoruz.
Bu bağlamda 19 Şubat 2017 günü 15 Temmuz’un Nöbetçisi 16 Nisan’ın Evetçisiyiz diyerek Muğla’dan başlattığı Yurdun her köşesini karış karış gezerek tüm memurlarımızı Memur Sen’e üye olmaya davet eden Neden EVET ? dememiz gerektiğini paylaşan Genel Başkanımız Ali YALÇIN bey 21 Mart 2017 yarın akşam saat 19:30 da Samsun’da olacak Ömer Halis Demir Konferans Salonunda Samsuna seslenecek olan Genel Başkanımızın konferansına tüm Bafralı hemşerilerimizi davet ediyoruz.
 

Memur Sen Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye hedefiyle yola çıkmıştır. Bizler idealleri olan, medeniyetimizin yeniden ihya ve inşası konusunda sözü ve gücü olan, gücünü ve birikimini teşkilatlarından alan, sorun çözen, kazanım üreten bir sivil toplum kuruluşuyuz. Memur sen olarak bu ülkede bir daha antidemokratik süreçler yaşansın istemiyoruz. Biz bu ülkede sabah kalkıp akşama hükümet değişikliği, pazarlıklarla yoğrulan, fırlayan, inen, yükselen borsa ve dolarlar istemiyoruz. "93 yıllık Cumhuriyet tarihimize baktığımızda, 66 hükümet kurulduğu, İstikrarsızlığın yoğun olduğu 38 yıl içinde ise 37 hükümetin varlığını yaşadık ki bundan sonra istemiyoruz. Artık ülkemizin üzerinde oyun kurulmasını istemiyoruz.

Ne İstiyoruz Neden EVET diyoruz?
İstikrarımız, istiklalimiz, İstikbalimiz için EVET diyoruz.
Umudu Büyütmek ekmeği büyütmek için EVET diyoruz
Vesayetin her türlüsü Küresel Vesayetin Emperyalistlerin işbirlikçilerinin oluşturduğu vesayetin tamamının sona ermesi için, Statükonun, terör ve vesayetin yeniden tesisini hedefleyen yapıların karanlık faaliyetlerine son vermek için EVET diyoruz.
Özgürlüğümüzün Vesayeti yenmemize bağlı olduğu ve 16 Nisanın Vesayet ile hesaplaşma günü olduğu için EVET diyoruz.
Sivil Anayasa yolunu açtığı için EVET diyoruz.
Bu ülkede bir daha 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan e-muhtırası, Gezi olayları 15 Temmuzlar yaşanmasın diye EVET diyoruz.
72 muhtırasında üçe üç, bir oradan bir buradan diyen darbecilerin aracı olan,80 ve 28 Şubatta darbecileri ayakta alkışlayan yargının yerle yeksan olması, Hukukun Yargının bağımsızlığı için EVET diyoruz
Demokrasiyi kurumsallaştıracak bir devlet; hukukun üstünlüğünü düstur edinen demokratik bir devlet; temel hak ve özgürlüklerinden taviz vermeden güvenlik ve istikrarı sağlayan özgürlükçü bir devlet için EVET diyoruz.
Tarihimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek. Bu ülkenin geleceğine dair yatırımımızı yapmak için EVET diyoruz
Biz büyük fotoğrafı gören bir teşkilatız Medeniyet coğrafyamızı yeniden dizayn edenlere müsaade etmemek batının emperyalist güçlerin oyununu bozmak için EVET diyoruz.

Hayır diyenlere de şunu ifade ederek sözlerimizi tamamlayalım
Hayır’ demek PKK’lı olmak, FETÖ’cü olmak demek değil ama onları; Amerika’yı, Hollanda’yı, Almanya’yı, Brüksel’i sevindirmek demektir. 16 Nisan, Türkiye’nin geleceği için mühim bir eşik. Tavrımız milletten yana olacaktır.

Hamdi YILDIZ
Memur Sen Bafra Temsilcisi