Kılıç,Bafra halkına önümüzdeki süreçte dev projelerin de yolda olduğunu müjdeledi. Başkan Kılıç, Bafra’yı daha da iyiye taşımak için çalıştıklarını ve çalışmalarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önem atfettiği “Gönül Belediyeciliği” ilkesinden şaşmadan yürüttüklerinin de altını özenle çizdi.

Başkan Kılıç, “Her fırsatta vatandaşlarımızla iç içe olmaya özen gösteriyoruz. Esnaf ziyaretleri, cadde, sokak ve park ziyaretlerinden,çat kapı ev ziyaretlerine kadar her koşulda halkımızın yanında oluyoruz. DEV PROJELER YOLDA

Başkan Kılıç, yapımı devam eden projeleri de anlattı.

MODERN ORTA ÖLÇEKLİ PROJE

 Başkan Kılıç , esnafın sağlıksız çalışma ortamından kurtulup daha konforlu ve modern hizmet verebilecekleri bir alana kavuşacaklarını söyledi, Dokuzyüz dönüm üzerinde yapılacak projenin son aşamasına geldiklerini belirten Kılıç, "Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Projemiz, kendini büyütmek, geliştirmek ve yatırım yapmak isteyen insanlar için yapılacak önemli bir proje. Altyapı, üstyapı maliyetlerini bitirdikten sonra çalışmalar başlanacak ve bu projenin belediyemize hiçbir şekilde külfeti olmayacak." 1000 kişiye istihdam sağlayacak ifadesinde bulundu.

MİLLET BAHÇESİ

Kızılırmak sedde kıyısı boyunca 4 parselden oluşan toplam 310 dekar alan üzerine millet bahçesi yapmayı planlamaktayız. Millet Bahçesinin bitişiğinde ırmak yatak kenarı boyunca oturma alanları, yürüyüş ve bisiklet yollarının yer aldığı sedde düzenlemesi yapılmıştı. Bu düzenleme projemiz ile bütünlük oluşturmakta değerini artırmaktadır.

 BAFRA HALKI NEFES ALACAK ALANLARA KAVUŞUYOR

Millet Bahçesi yapılması planlanan bu alan Bafra’mızın en gözde en kıymetli alanlarından biridir. Bu proje ile Bafra’mızın sosyal alan ihtiyacının karşılanması planlanmaktadır.Millet Bahçesi örnek kentsel yaşam alanı olacak.” dedi.

GÜNEŞ ENERJİSİ PROJESİ

2019 yılı içerisinde Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali’ni, Sıfır Atık temalı ilk festival olarak ülke gündemine sunmuştuk. Şimdi de elektrik tüketimi tasarrufunda büyük katkı sağlayacak bir başka doğa dostu projeyi ilçeye kazandırmak için yoğun çaba gösteriyoruz. Güneş Enerjisi Projesi'nin hayata geçmesiyle belediyenin aylık elektrik giderinde hatırı sayılır tasarruf sağlayacak.

ELEKTRİĞİMİZİ KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ

Kendi elektriklerini kendilerinin üretecek olması ve ortaya çıkacak tasarrufun altını çizen Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Güneş Enerjisi Projesi ve kat edilen aşama hakkında şunları söyledi:

2 MİLYON TASARRUF SAĞLAYACAK

Belediyelerin tükettikleri elektrikleri üretmek şartıyla 5 yıl ödemesiz 25 yıl taksitle İller Bankası destek kredisi veriyor. Bu proje gerçekleştiği takdirde belediyemiz yılda 2 milyon tasarrufa geçecek. 5 yıldan sonra ise 25 yıl taksitle ödeyeceğiz. Bu durum Bafra Belediyesi için çok ciddi bir finansman kaynağı olacak.

 İHALE SÜRECİ YAKINDA BAŞLAYACAK

Projemiz, Dereler Mahallesi’nde 32 dönümlük bir arazi üzerine yapılacak. Proje şu an Milli Emlak’tan devir aşamasında ve devrini aldıktan sonra ihale süreci başlayacak.

GASİLHANE PROJESİ'NDE START VERİLDİ

Başkan Kılıç, “Geçmiş yılların ihtiyaçlarına göre yapılmış ve ekonomik ömrünü tamamlamış Gasilhanemizin yerine modern ve günümüz ihtiyaçlarını tam olarak karşılayabilecek yeni ve modern bir gasilhane yapılması için vatandaşlarımıza sözümüz vardı. Bu sözümüzü yerine getirebilmek için yoğun gayret içinde olduk. Projemizle ilgili çalışmalarımız başladı. İnşallah kısa süre içeresinde Bafra’mızın hizmetinde olacak.” dedi.

Kılıç,Yeni Gasilhane'nin bünyesinde bay-bayan gasilhane, morg, bekleme salonu, 2 adet personel ve memur odası, bay-bayan din görevlisi odası, arşiv odası, çay ocağı, kefen ve malzeme deposu ve bay-bayan-engelli wc yer alacak.

SEDDE PROJESİNE ÖNEM VERİYORUZ

Hamit Kılıç, “750 dönümlük bir alanda, Ali Kale Turistik Tesislerimizi de bünyesine alacak şekilde hazırladığımız Kızılırmak Sedde Projemizin Baframızda birçok beklentiye cevap vereceğine inanıyoruz. Proje kapsamında yer alan 253 dekarlık Millet Bahçemiz bulunuyor.Yine sedde projemizin içinde Yeni hükümet binası, yeni belediye hizmet binası ve kültür merkezide bulunuyor. Bahsi geçen projelerin artık gerçekleşme aşamasına girdiğini söyleyen. Başkan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunların hepsi artık gerçekleşme aşamasına gelmiş; projesi, fizibilitesi hazırlanmış ve kaynağı temin edilmiş projelerdir.

BAŞKAN KILIÇ:“BAFRAMIZI MARKA KENT YAPACAĞIZ

“Sevdamız Bafra” diyerek çıktığımız hizmet seferberliği yolculuğumuz devam ediyor. Göreve geldiğimiz ilk gün; gönül coğrafyamızın tam ortasında bulunan güzel memleketimiz, Baframızı tanınan bir marka kent yapacağız diye sizlere söz verdik. Bizim hayallerimiz de hedeflerimiz de çok büyük. Çünkü bizler Bafra’nın gelişme potansiyeline inanmış bir ekibiz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’a, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir’e,Milletvekilimiz Orhan Kırcalı’ya, desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.