Bafra Belediye Başkan vekili Salih Helvacı, Bafra Belediye Başkan Yardımcıları Şaban Hüryaşar, Hüseyin Çamaş, Bafra Hayvan haklarını Koruma ve Eğitim Derneği yetkilileri, daire amirleri,anaokulu, ilköğretim okulu ve üniversite öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Sokak Hayvanları ve Rehabilitasyon Merkezi titizlikle çalışmakta"

Program da Bafra Sokak hayvanları ve Rehabilitasyon Merkezi veterineri Ümit Oğuz katılımcılara öğrencilere Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili bilgiler verdi, Oğuz konuşmasında, Bafra Belediyemiz bünyesinde 2013 yılından bu yana hizmet veren "Sokak hayvanları ve Rehabilitasyon Merkezi"  5 bin metrekare kapalı alan içinde çalışmalarını, 5199 sayılı hayvan hakları kanununu ilke edinip titizlikle sürdürmektedir.

"45 yılda 3 binden fazla sokak köpeklerini kısırlaştırdık"

Veteriner Ümit Oğuz, 5 yıl içerisinde 3 binden fazla sokak köpeklerini kısırlaştırıp işlendikten sonra kendi bölgelerine salındığını söyledi. Türkiye genelinde sadece bir kaç şehirde olan sahipsiz olan sokak hayvanlarının mezarlığı, birimimiz sahasında bin metrekare alan içerisinde birerli bölümler olarak bulunmaktadır.

"İhbarlara ivedilikle şekilde cevap veriyoruz"

Ümit Oğuz, Aldıkları ihbarlar neticesinde veya rutin kontroller çerçevesinde birimimize ulaşan yaralı yâda hasta ihbarlarımıza ekiplerimiz ivedi şekilde ulaşarak mücadele edildiğinin de altını çizerek, ön ve ilk müdahaleler yapıldıktan sonra eğer gerekiyorsa sevkleri, koordineli olarak çalıştığımız Samsun Büyükşehir Belediyesi Sokak hayvanları Polikliniği’ne gerçekleştirmekteyiz" dedi.

Bafra Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Bafra Sokak Hayvanları ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gelen misafirler Rehabilitasyon Merkezi'ni gezdiler ve bilgiler aldılar.