HDP Samsun İl Eş Başkanı Cevdet Bakın, HDP İl Yönetimi ile birlikte seçim değerlendirmesinde bulundu.

İLK ADIM’DA DEMİRTAŞ

Yerel seçimler için HDP’nin aday çıkarmayacağına işaret eden HDP Samsun İl Eş Başkanı Cevdet Bakın, Samsun Haber Ajansında yer alan habere göre “HDP Samsun İl yönetimi olarak yerel seçimlerde bizim adayımız yok. Seçimde kimi destekleriz bilemiyoruz. AK PARTİ hükümeti çevreci değil ve insan haklarını önemsemiyor bu yüzden onu desteklememiz mümkün değil. Tek adamın talimatı ile yereldeki belediyeler dizayn ediliyorsa oradan demokrasi çıkmaz. Demokrasi olarak ilk olarak yerelde başlar. Karşı tarafta CHP ve İYİ Parti kalıyor. Biz partilerin hepsine burjuva partisi diyoruz. Hiçbir alanda ittifak yaptığımız bir parti yok. Bizim ilkelerimizi kabul eden herkesi destekleriz.

MECLİS ADAYLARIMIZI ÇIKARTACAĞIZ

Biz sadece Samsun’da parti olarak belediye meclislerine adaylarımızı çıkaracağız. Ancak muhalefette AK Parti ve MHP faşizmini geriletecek adayların olması güzel bir durum. Bence AK Parti ve MHP’nin adayı kazanacağına Necattin Demirtaş gayret edip o kazansın. Bizim buna bir itirazımız olmaz” diye konuştu.

ATAKUM CEMİL DEVECİYE DESTEK VERECEK

Samsun'da HDP 31 Mart yerel seçimleri için aday çıkartmayacak ama Cumhur İttifakı dışında kalan ittifaklarla iş birliği güç birliği yapacak. Atakum'da ise HDP oyları CHP Atakum adayı Cemil Deveci'ye kayacak.

Samsun'da HDP eş Başkanı Cevdet Bakın, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Cumhur İttifakı dışında kalanlarla iş birliği güç birliği yapacaklarını söyledi. HDP'nin Samsun'da ise 10-15 bin civarı oyu bulunuyor.

HDP Samsun'da aday çıkartmayacağını kamuoyuna deklere ederken, özellikle sol seçmenin ağırlıklı olduğu Atakum ilçesinde ise 31 Mart yerel seçimlerinde CHP Atakum adayı Cemil Deveci'ye HDP oylarının akacağı gündeme geldi. HDP'nin Atakum ilçesinde son yapılan genel seçimlerde 4 bin civarı oyu bulunuyor.

HDP Samsun Eş Başkanı Cevdet Bakın'da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada AK Parti ve MHP dışında kalanlarla iş birliği güç birliği yapacaklarını dile getirmişti. HDP'nin Atakum ilçesinde ise CHP adayı Cemil Deveci'ye destek vereceklerine kesin gözü ile bakılıyor.