Sapkın bir Hristiyanlık inancına sahip olan Hristiyan Yahova Şahitleri, adlı bir grup Bafra’nın bazı mahallelerinde ‘Yehova’nın gökteki krallığına duyurur’adlı başlıklı broşür dağıttı.

Özellikle kendilerini Yehova Şahitleri (Hıristiyanlığın farklı bir kolu) olarak adlandıran bazı kesimler Bafra’da esnafları ve apartman dairelerinin posta kutularına kapı önlerine, el broşürü dağıtıyorlar.

ÜNİVERSİTELİ GENÇLER DAĞITIYOR

Genellikle kadınlardan oluşan, sevecen ve güler yüzle yaklaştıkları gözden kaçmayan Yehova Şahitleri misyonerleri broşür dağıtıyor, zayıf iradeli ve bilgisiz gençleri de etkilemeye çalışıyor.

Yehova’nın gökteki krallığına duyurur, başlıklı broşürleri bazen posta bazen ise yüz yüze   dağıtan misyonerler, insanların yanına sokulup sapkın inançlarını empoze etmeye çalışıyorlar. Daha da ileri giden misyonerler, konuştukları kişilere kartvizitlerini verip programlarına da davet ediyor.

Dağıttıkları broşürde, iletişim ve internet sayfalarının adresleri de yer alan Yehova şahitleri öte yandan broşürdeki ilgili kısmın doldurup adreslerine gönderildiği takdirde ücretsiz kitap verebileceklerini de söylüyorlar.

Samsun ve Bafra Müftülüğü’nün bir an önce önlem alması gerekiyor..

Gençliğimizi “dahili ve harici” FETÖ veyahut Yahova şahitleri gibi zararlı cemiyet ve cemaatlerin elinden kurtarmak için müftülüğün bir an önce adım atması gerekiyor.

Atılacak adımlar arasında camilerin girişlerine yararlı dini kitapçık, cd gibi eğitim malzemelerinin konulmasının yanı sıra, din görevlilerinin kapı kapı dolaşarak eğitim faaliyetlerini sürdürmesi de yer alabilir.