İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Kadir Topbaş’ın yerine geçecek ismi belirlemek için İBB Meclisi toplandı. 309 üyeli mecliste İstanbul'un yeni başkanı olmak için ilk turda adaylardan birinin 207 oy olması gerekiyordu. Meclis aritmetiği düşünüldüğünde yeni başkanın birinci ve ikinci turda seçilmesi zor görünüyordu ve beklendiği gibi bu turlarda sonuç çıkmadı. Üçüncü turda salt çoğunluk olan 156 oyu alan başkan seçilecekti. Üçüncü tur sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal oldu.

Kadir Topbaş’ın istifasının ardından bugün yapılan oylamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Mevlüt Uysal oldu. AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal üçüncü tur oylamada 179 oy aldı. CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ise 125 oyda kaldı.

YENİ İBB BAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

"Bu seçimde şahsımı Büyükşehir Belediye Başkanı yaptınız. Ülkemiz adına, İstanbul adına hayırlı olsun diyorum. Tabi şahsım adına da hayırlısı olsun diyorum. Bu başkanlık benim için onurlu olduğu kadar da mesuliyetli bir görev. Bu onurlu göreve layık olmaya çalışacağım. İnşallah İstanbullu'lar bizleri seçerken oy verdiler. Şahsım adına, inşallah İstanbullu'lara mahçup olmayız diyorum. Başta aday gösterilmem de teşkilatımız canı gönülden teşekkür ediyorum. Yine genel başkanımız, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1994 ylında İstanbul Belediye Başkanı olarak bir çığır açtı. Eğer şu anda İstanbul'a gelenler güzel bir İstanbul'dan bahsediyorsa onun eseridir. Kendisine şükranlarımı sunuyorum."