Koronavirüs salgını dünyanın bir çok noktasında ikinci dalgaya geçti. Özellikle Avrupa'da rakamların on binlere ulaşması nedeniyle önlemler yavaş yavaş yeniden hayatlara girmeye başlarken, Türkiye'de de "yasaklar yeniden gelecek mi" soruları da sorulmaya başlandı.

Bu sorulara ilişkin İngiliz Reuters'tan flaş bir haber yayınlandı.
HAFTA SONU YASAKLARI YOLDA

Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili, Türkiye'de koronavirüs virüsü vaka sayısının artmasıyla birlikte gençler ve yaşlılar için sokağa çıkma yasağının gelebileceğini, hatta hafta sonu sokağa çıkma yasağının gelmesinin düşünüldüğünü iddia etti.
İsmi açıklanmayan yetkili, “Birkaç hafta boyunca süreci takip ettikten sonra yeni sokağa çıkma yasakları ve kısıtlamalar gelebilir” ifadelerini kullandı. Yetkili ayrıca okulların açılmasıyla birlikte, yeni önlemler için gidişata bakılacağını da ifade etti.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI YALANLADI
İçişleri Bakanlığı, ''Bugün Reuters kaynaklı “Türkiye'de sokağa çıkma yasakları gelebilir” haberi tamamen asılsızdır. Daha önce de söylediğimiz gibi sahte genelgelere, isimsiz kaynaklara ve manipülatif haberlere itibar edilmemelidir'' açıklamasında bulundu.