Samsun'da İlmi ve Fİkri Araştırmalar Merkezi(İFAM) kurucusu İhsan Şenocak'ın Diyanet tarafından görevden alınmasına tepki yağıyor.

Samsun doğumlu ilahiyatçı İhsan Şenocak'ın Diyanet tarafından görevden alınması sonrası sosyal medyada tepki mesajları yayınlandı. Diyanet'e İhsan Şenocak ile ilgili alınan karar nedeni ile tepki gösteren bazı sosyal medya kullanıcıları, görevden alınma kararından geri dönülmesi çağrılarında bulundu.

Bilindiği üzere İFAM kurucusu İhsan Şenocak geçtiğimiz günlerde kızların ve kadınların kot pantolan giyinmesi ile ilgili bazı eleştirilerde bulunmuştu. Şenocak verdiği bir vaazda "Yani kızın şu sokaktan geçip de okula pantolonla giderken yüreğin parçalanıyor mu senin?” diye soran ilahiyatçı, vaazında şunları kaydediyor: “18 yaşında kaşını aldıran kızın üniversiteye giderken o halde, yüreğin parçalanmıyorsa vallahi kıyamet günü cehennem seni parçalayacak. Allah’ın emanetini ne hale getirdin? Sevindin üniversiteyi kazanınca; ODTÜ’ye, Boğaziçi’ne gidince sevindin. Doktor olacak, mühendis olacak, 5 milyar aylık alacak, arabaya binecek, eşine mecbur olmayacak, mahkum olmayacak… Peki onlara sevindin; kot pantolonuyla erkeklerin bakışı arasında kızın yürüyor, delikanlılar arkasına takılmışlar, arkasından gidiyorlar. Yavrunu cehenneme attın cehenneme. Kardeşim… 500 koyunu dağ başında ateşe atan çobana sen koyunun hesabını soruyorsun da oğlunu kızını torununu film setlerine, sokaklarına üniversite salonlarına amfilerine soyup da atan dedelerden babalardan cehenneme atılan yavruların hesabını Allah sormayacak mı?” demişti.

İhsan Şenocak'ın bu açıklamaları bazı çevrelerin tepkisine neden olurken, Diyanet İşleri dün aynı zamanda İFAM'ın kurucusu da olan İhsan Şenocak'ı görevden almıştı. Diyanet'in bu kararına tepki gösterenler ise Change.org sitesinde Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Diyanet İşlerine teslim edilmek üzere 'İhsan Şenocak hoca gerevine iade' başlığı ile imza kampanyası başlattı.