Samsun'un Bafra İlçesinde meydana gelen olayda arkadaş oldukları iddia edilen 2 genç Çetinkaya köprüsünden atlayarak intihar etti.

‘Yardım edin donduk’

Çetinkaya köprüsüne çıkan Belgin Ş. İle Osman E. Kendilerini Çetinkaya köprüsünün kemerlerinden aşağı bıraktı. Akıntının etkisiyle kayalıklara kadar süreklendiler.Belgin Ş.bir eliyle kayalıklara tutunurken bir eliyle arkadaşını tutuyordu.

Belgin Ş. Yardım edin kimse yok mu? Ne yapıyorsunuz siz, donuyoruz kurtarın bizi diyerek 25 Dakika yardım istedi.Yardım gelmeyince Kızılırmağın soğuk sularında gözden kayboldular.

Kısa süre sonra olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ekipleri sevk edildi. Nehirin akıntılı olmasından dolayı, Bafra Emniyet Müdürlüğü Samsun AFAD ‘Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na haber verildi. Olay yerine gelen AFAD ekipleri nehire atlayan gençleri arama çalışmalarına başladı.

‘Çalışmalar sabah saatlerine bırakıldı’

Samsun AFAD ekipleri 2 saat arama yaptıktan sonra gençlerin izine rastlayamadı, arama kurtarma ekipleri, arama çalışmalarını elverişsiz hava koşullarından dolayı sabah erken saatlerde başlamak üzere ara verdi.

‘Gençleri kurtarmak için Bafra olay yerine akın etti’

Sosyal medyada ve internet haber sitelerinden olayı gören Bafralılar olay yerine akın ederek arama kurtarma çalışmalarına yardım etti. Ellerindeki fenerler ile nehirin kıyılarına ve balık adamların arama yaptığı yere ışık tutarak kurtarma çalışmalarına yardımcı oldular.