Samsun İl Sağlık Müdürlüğü açıkladı! İşte Samsun'da en çok vaka görülen ilçeler İl Sağlık Müdürlüğü Samsun'da koronavirüs vakalarının en çok görüldüğü ilk 5 ilçeyi Bafra, 19 Mayıs, Asarcık, Terme ve Salıpazarı olarak açıkladı

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, Kovid 19 verilerinin yer aldığı tabloya göre en çok vakaların göründüğü ilçeler İlkadım, Bafra, Çarşamba ve Canik oldu. Yüz binde vaka sayısına göre ise ilk beşte Bafra, 19 Mayıs, Asarcık, Terme ve Salıpazarı yer aldı. Müdürlük, her hafta cuma günü tabloyu sosyal medya hesaplarından yayınlayacağını bildirdi.

EN ÇOK VAKA İLKADIM'DA

İl Sağlık Müdürlüğü'nün yayınladığı koronavirüs tablosuna göre 6-12 Mart 2021 tarihleri arasında toplam vaka dağılımına göre en çok yüzde 28,57 ile İlkadım, yüzde 16,41 ile Atakum, yüzde 14,21 ile Bafra , yüzde 9,6 ile Çarşamba ve yüzde 7,12 ile de Canik, vakaların en çok görüldüğü ilk beş ilçe oldu.

YÜZ BİNDE İSE BEŞ İLÇE VAR

Tabloya göre 6-12 Mart 2021 tarihleri arasında yüz binde vaka sayısına göre en çok vaka Bafra, 19 Mayıs, Asarcık, Terme ve Salıpazarı ilçelerinde görüldü.

HER CUMA YAYINLANACAK

İl Sağlık Müdrülüğü'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İlimize ait Kovid -9 verilerinin, halkımızın bilgilendirilmesi adına paylaşılması uygulamasına bu hafta itibariyle başlıyoruz. Sağlık Bakanlığımız veri setleri ve tarih aralıklarına (6 - 12 Mart) göre yapılacak paylaşımlarda, bu hafta itibariyle '100 Bin de Vaka Sayısına Göre En Çok Vaka Görülen 5 İlçemiz' ve "Toplam Vaka Dağılımına Göre En Çok Vaka Görülen 5 İlçemiz' tabloları hazırlanarak ekte sunulmuştur. Her hafta cuma günü sosyal medya adreslerimiz üzerinden yayınlanması planlanan tablolarımızın sayısı ve içeriği yine bakanlık veri setlerimize göre güncellenecektir."

SAMSUN ZİRVEDE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı vaka sayısı haritasına göre 6-12 Mart 2021 tarihleri arasında oransal olarak en çok vakanın görüldüğü iller yine Karadeniz Bölgesi’nden çıktı. İl bazlı koronavirüs haritasında geçen hafta 348,36 olan Samsun'da bu oran 458,53’e yükseldi.

TEDBİRLER ÜST SEVİYEDE

Samsun'daki vaka artışları ile birlikte tedbirler de üst düzeye çıkartıldı. Samsun İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı araçlar sokaklarda anonslar ile vatandaşları uyarırken, kalabalık caddelere ise polis ekipleri 'HES' kodu ile girişlere izin veriyor. HES kodu ile giriş yapılabilen caddeye girmek için vatandaşların oluşturduğu kuyruk dikkat çekiyor