Bafra İlçesi Cumhuriyet Meydanı Hükümet Konağı önünde Cuma namazı sonrası başlayan programda programın açılış konuşmasını Ak Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven gerçekleştirdi.

KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR.

Yurduseven konuşmasında, " Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisiir. Bu bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız. Biz müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız" dedi.
Yurduseven`in ardından konuşan Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, " İslam`ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesi ile engel olabiliriz. Trump, Dünyanın Jandarması olmaya çalışıyor. Ben güçlüyüm haklıyım diyor. Ama şunu bilsin ki güçlü olan haklı değil, haklı olan güçlüdür" dedi.


Programa Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, Ak Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseveven, CHP İlçe Başkanı Nihat Oktay, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.