Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Güler, Atakum Belediye Başkanı Taşçı’nın ‘birlik seçimlerine müdahil olduğunu’ öne sürerek, “Herkes işine baksın” dedi.

SESOB Başkanı Eyüp Güler, Samsun’da faaliyet gösteren 72 Esnaf Odasının çatı yapılanması olan birliklerinin 35 bin esnafa birlik ve beraberlik içerisinde hizmet ettiğini belirterek, siyasilerin ‘esnafın birlikteliğinden’ elini çekmesini istedi. Ahilik Kültürünün yaşatılıp sonraki nesillere aktarılmasında öncülük eden esnaf odalarının önümüzdeki Ocak ayında kongre sürecinin başlayacağını belirten SESOB Başkanı Güler, “72 Odamız kendi içerisinde seçime gidecek ve en sonunda Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanını seçecektir. Seçimlerimizin yaklaştığı bu günlerde Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın seçimlere müdahale etmeye çalıştığı duyum ve tespitlerimiz vardır. Bu durum bizleri son derece üzmüştür. Bu Belediye Başkanının bizim işlerimize karışacak kadar zamanı ve aklı olduğuna göre Atakum Belediyesinin hiçbir problemi yok galiba. Atakum’da her şey sütliman mı?” diye sordu.

NOT

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı Bundan 3 Ay Önce Bafra’dan ayrılıp Atakuma Bağlanan Kasnakçı mermer Köyüne ziyaret gitmiş.Ve Bu ziyaret  haberi Basına  Bu köye ilk defa giden başkan diye servis edilmişti.O köye daha Önce Bafra Belediye Başkanının gittiği çıkınca da geri adım atmıştı.