Samsun Valisi İbrahim Şahin yaptığı açıklamasında; 'Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan istihbarı çalışmalarda İstanbul ilinden yüklü miktarda uyuşturucu Sentetik Cannobinoid maddesi getirilerek Samsun’da piyasaya sürüleceği bilgisi alınması üzerine başlatılan operasyon el çalışmalar neticesi,

 11.12.2016 günü yapılan takiple Samsun çevre yolu üzerinde yakalanan 34 plakalı bir araç içerisinde 20 paket halinde yaklaşık 10 kg uyuşturucu sentetik cannobinoid maddesi ele geçirilmiş, araç içerisinde bulunan iki şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.

 Yapılan çalışmalarda uyuşturucunun araç içerisinde bulunan şüphelilerden birisinin babası tarafından otobüs ile ilimize getirildiği, araçla gelen şüphelilerin Samsun’da buluşup maddeyi sonradan aldıkları tespit edilerek uyuşturucuyu otobüs ile getirip Samsun otogarında bekleyen üçüncü şüpheli de yakalanarak gözaltına alınmıştır.

 Miktar olarak yaklaşık yüz bin (100.000) kullanımlık olan bu uyuşturucunun yakalanması ile insanlık düşmanlarına ağır bir darbe vurulmakla birlikte uyuşturucunun piyasaya dağıtılmadan yakalanması sağlanarak gençlerimizin yüz bin kez zehirlenmesinin önüne geçilmiştir.

 Kullanan olmadığı sürece satıcılar da bu insanlık suçunu işleyemeyeceklerdir. Uyuşturucu ile nihai mücadele hiç kullanmamak ya da yol yakınken bırakmakla gerçekleşecektir. Hiçbir vatandaşımızın bu belaya bulaşmaması umuduyla uyuşturucu ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Operasyonlarda emeği geçen başta İl Emniyet müdürümüz olmak üzere tüm güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum.' dedi.