Samsun Bafra Umut Derneği, Topkapı Fukaraperver Derneği’nin 108. kuruluş yıl dönümünde onur konuğu oldu.
Bafra Umut Derneği’nin çalışmalarını yakından izleyen Topkapı Fukaraperver Derneği kuruluş yıl dönümünde Bafra Umut Derneği Başkanı Hülya Yangın Ertekin’i İstanbul’a davet etti. 24 Şubat 1908 yılında Dr. Galip Hakkı Üstün tarafından kurulan 108 yıllık Topkapı Fukaraperver Derneği ile Bafra Umut Derneği yardım konusunda işbirliği içine girerek İstanbul’dan Bafra’ya destek köprüsü kuruldu.
Bafra Umut Derneği Başkanı Hülya Yangın Ertekin, "Derneğimizin yapmış olduğu faaliyetler sadece Bafra’da değil ülkemizin çeşitli bölgelerine uzanıyor. İstanbul Topkapı Fukaraperver Derneği Sekreteri Selma Cebeci arayarak Bafra Umut Derneği’nin çalışmalarında dolayı destek olmak istediklerini söyledi. Kuruluşlarının 108. yıl dönümü için davet ettiler. Dernek binasını ziyarete gittik. 108 yıl içinde 9 başkanla bugünlere kadar faaliyet gösteren bir dernekle işbirliği yapmak bizim için onur verici" dedi.
İhtiyaç sahibi ailelere, çalışamayacak durumda olan kişilere giyim, gıda, sağlık, para ve öğrenci yardımı şeklinde faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyen Topkapı Fukaraperver Derneği Başkanı Necdet Yücesan ise, "Derneğimiz her ayın son cumartesi günü belirlenmiş kişilere 14 çeşit kuru gıda ve 3 kilo et dağıtımı yapıyoruz. Yaklaşık 268 ailenin her türlü ihtiyacını karşılayarak, okula giden çocukların eğitim giderlerine destek oluyoruz. Topkapı Fukaraperver Derneği’nin çalışmaları ve yaptığı hizmetler Büyük Önder Atatürk’ün de dikkatini çekerek takdir ve iltifatlarına mazhar olmuştur. Derneğimiz uzun yıllar liselerde ders kitabı olarak okutulmuş tarih kitabında da konu olmuştur. Toplumsal davranış dalında ’Fair-Play’ ödülü ile onurlandırılan derneğimiz Anadolu’ya açılarak Bafra Umut Derneği işbirliği yaparak faaliyetlerimize devam edeceğiz" diye konuştu.