İyi Parti Bafra İlçe Teşkilatının en son yaptığı Yerel market ve bakkallardan alışverişi özendirme ile ilgili projesi bugün start aldı.

Mevlana Mahallesinde Torunoğlu Markette yapılan anlamlı projede ve alışveriş sonrası bir konuşma yapan İyi Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan Yılmaz,“Yerel market ve bakkallardan alışverişi özendirme ile ilgili yapmış olduğumuz projemize katılan herkese öncelikle teşekkür ederim. Herkesin bildiği üzere ülkemiz ekonomi ve pandemi buhranından geçiyor. Bu süreçte esnafımız çok ciddi sıkıntılar çekerken devlet desteğini istediği şekilde göremedi. Hükümet, ülkemizin bu buhrandan kurtulması için esnafımıza destek olmadı.

54 TANE ULUSAL MARKET VAR

Bizde Bafralı olarak, Bafralı esnafımızın kalkınmasına yardımcı olmak için, sahiplenilmesi adına böyle bir çalışma başlattık.Bafra’da 54 tane farklı market var, Bafra’da her gün 300 bin gibi bir rakam Bafra dışına gidiyor demek oluyor bu durumda. Bu miktarım birazı bile kendi ilçemizde kalsa kendi yerel esnafımızda kalsa kendi ilçemizde kalmış olur, paramız yine kendimize dönmüş olur. Baframıza sahip çıkmak için biz böyle bir proje başlattık ve diyoruz ki Bafra’da ki yerel marketlerimize ve bakkallarımıza sahip çıkalım. Bugün burada bulunan herkese ve basın mensuplarına teşekkür ederim.”dedi.

BAKKALLAR ODASI BAŞKANI AZİZ ÖZTÜRK
Bafra Bakkalar ve Esnaflar Odası Başkanı Aziz Öztürk, “Hiçbir zaman yapılmamış olan bir şeyi başardığımız için öncelikle Aydoğan Bey’e fikri için teşekkür ederim. Bayramlarda ve diğer günlerde öncelik her zaman büyük marketlere veriliyor. Bu vesile ile buradan tüm STK kuruluşlarına ve örgütlere şunu söylemek isterim, bakkallar ve yerel marketler bizim, onlar yok olursa bizde yok oluruz. Yapılan gıda yardımlarında ya da büyük alışverişlerde bizim kendi yerel market ve bakkallarımız tercih edilirse kalkınmamıza da destek sağlamış oluruz.”diyerek sözlerini tamamladı.


İyi Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, “Pandemi sürecinde kendi yerelimize daha çok sahip çıkmamız gerekir. Esnafımızın tümü zor durumda, yerelimize bugün sahip çıkmazsak yarın gideceğimiz yerimiz olmaz. Büyük market zincirlerine o an para vermeniz gerekir ya da kredi kartıyla ödeme yapmanız gerekir. Fakat yerel bakkalımız, marketimiz öyle değil. Bakkala bir ay sonra vereyim dersen sana bir şey demez. Bu duyarlı çalışma için öncelikle İyi Parti Bafra İlçe Teşkilatı’na ve ilçe başkanımız Aydoğan Bey’e teşekkür ederim. Bu projenin öncü olmasını dileyerek Samsun’da da devam ettirilmesini dilerim.”dedi.