İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı Yöneticileri, Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği’ni (LÖSAM) ziyaret etti. Ziyaret sırasında minik Melek İYİ Partili yöneticilerden laptop istedi. İYİ Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Samsun İl Başkan Yardımcısı Derya Çavuşoğlu, Melek’e laptop sözü verdi

İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı Yöneticileri, Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği’ni ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) Yönetim kurulu Üyesi ve Sosyal İşler Başkanı Sema Danışmaz, “LÖSAM sizler gibi duyarlı vatandaşlarımız sayesinde ayakta duruyor. İYİ Parti Samsun İl Teşkilatı’na duyarlı ziyaretlerinden ve verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SAMSUN, ÜLKEMİZİN ÖNCÜSÜ

İYİ Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Samsun İl Başkan Yardımcısı Derya Çavuşoğlu ise ziyarette yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Yaşamı tehdit eden kronik hastalıkların tedavi ve rehabilitasyon sürecindeki zorluklar hasta ve hasta yakınlarını maddi ve manevi anlamda yıpratmaktadır. Ülkemizde mevcut sağlık politikaları hasta yakınlarının yanında değildir. Ummadığı bir anda biricik yavrusunun hastalığı ile yüzleşmek zorunda kalan ailelerimiz, birde sağlık sistemindeki zorluklarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Löseminin tedavisinde şehrimiz, Türkiye’nin öncüsü konumunda. Türkiye’nin dört bir yanından aileler, çocuklarının sağlık umuduyla şehrimize geliyor. LÖSAM bu ailelerin her zaman yanında oluyor.

BÜTÇEDEN AYRILAN PAY ARTIRILMALI

LÖSAM bu noktada çok ulvi bir görev üstlenmiş durumda. Hasta aileleri ile yardımseverler arasında bir köprü oluşturarak hastalık ile mücadele eden lösemili çocuklarımıza ve yakınlarına destek olmaktadır. Parti programımızda yer alan bazı maddelere değinmeden geçemeyeceğim, öncelikli olarak, Dünya Hasta Hakları Tüzüğü standartlarına uygun, hasta haklarını koruyan hukuki düzenlemeler yeniden ele alınacaktır. Sağlık harcamalarının bütçeden aldığı payın diğer Avrupa ülkelerine kıyasla düşük kalmasına müsaade edilmeyerek, hastanın ödediği katılım paylarından bir beklenti içinde bulunulmayacaktır. Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) önerileri dikkate alınarak sağlık sektörüne genel bütçeden ayrılan payın arttırılması sağlanacaktır.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI DESTEKLENMELİ

Tedavi edici hizmetlerde sadece ulaşılabilirlik değil, kaliteli sağlık hizmetine ulaşılabilirlik esas alınacaktır. İYİ parti kuruluşunun üzerinden henüz 4 ay geçmiş çok genç bir partidir. Önümüzde ki yüzyıl sivil toplum kuruluşlarının dünya üzerindeki etkisini hissedeceğimiz bir dönem olacaktır. Bu farkındalıkla hareket eden partimiz hükümet politikalarının yetersiz kaldığı her alanda yaşanan sıkıntı ve mağduriyeti takip etmekte, bu alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını desteklemektedir. Bu ilkeden yola çıkarak Samsun İYİ parti İl Başkanlığı olarak her zaman LÖSAM’ın yanında olacağımızı bildirmekten mutluluk duyarız.” Ziyaret sırasında LÖSAM’da tedavi gören Melek İYİ Partili yöneticilerden laptop istedi. İYİ Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Samsun İl Başkan Yardımcısı Derya Çavuşoğlu, Melek’e laptop sözü verdi.