Bafra Karma ve Medikal Aletler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi OSB’nin yanındaki 288 dönümlük alanda Japon ortaklı bir firmanın yer alarak burada yatırım çalışmalarına başladı. Firma yapacağı yaptırımla ilçede yaklaşık 200 kişiye istihdam imkanı sağlanacak.

JAPONLAR BAFRA’DA

Bafra ilçesi Karma ve Medikal Aletler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) yanındaki alanda yatırıma başlayan Japon ortaklı firma, ilçede hem tohum üretecek hem de yaklaşık 200 kişiye istihdam kapısı açacak. Çalışmaları yerinde inceleyen Şirket CEO`su Dr. Refik Temel Emre ve Japon ortakları Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel ve Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ile buluştu.

KAYMAKAM TÜRKEL

Burada açıklama yapan Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, “ Şuanda Japon ortaklı firmamıza kiraladığımız alandayız. Burada tohum ıslahı, fide üretimi ve tarım alanında faaliyet gösterecek. Seraların yapımına da başlandı. İnşallah bölgemizin istihdamına ve tarımının gelişmesine katkı sağlayacak. Ayrıca burada yapılan teknolojik çalışmalar da Bafra tarımına iyi örnek olacaktır. Bafra buradan kazançlı çıkacaktır. Bu iyi bir başlangıç oldu. İnşallah diğer yatırımcılara da iyi örnek olacaktır” dedi.

BAŞKAN KILIÇ

Türkel`in ardından konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “ Japonya`dan gelen yatırımcılar ile beraberiz. Buradaki yatırımlarını geziyoruz. Bafra için önemli bir yatırım. Bu bölgeye tarımda teknolojiyi getirecekler. Bafra`da ki yatırımcılar ile de görüşme halinde olacaklar. Hem istihdam artacak hem de tarımda iyi bir örnek olacaklar. Bizde bu olaylardan gayet memnunuz. Bu yatırımın kısa zamanda faaliyete geçeceğini belirttiler. İnşallah bu yatırım hem yerli hem de yabancı yatırımcılara örnek teşkil eder” dedi. İnşaat alanında yapılan incelemenin ardından Japon misafirlere Bafra Pidesi ikram edildi.