Bafra Belediyesi tarafından her yıl 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda organize edilen iftar ve Teravih programı bu yıl 5 bin Bafralıları bir araya getirdi.

Bafra Belediyesi tarafından düzenlenen Kadir Gecesi programı kapsamında 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda 5 bin civarında vatandaş Önce iftarını açıtı.Sonra toplu bir şekilde teravih namazı kıldı.
Bafra Belediyesi "Seccadeni Al Gel" programı düzenledi. 15 Temmuz Şehitler Meydan alanında yapılan programa kadın ve erkekler olmak üzere toplam 5 bin da vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başlayan program, ilahi dinletisiyle devam etti.

BAŞKAN KILIÇ

Programda konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, "Böylesi anlamlı bir gecede Samsunumuzun bu en büyük meydanında toplanan tüm kardeşlerime selam olsun. Rabb'im birliğimizi dirliğimizi kardeşliğimizi daim eylesin. Rabb'im; minarelerimizi ezansız, Müslümanlıkla yoğrulan yurdumuzu Müslümansız bırakmasın. Ramazan ayının gönüllerimize serpmiş olduğu ferahlığın doruğa çıkmaya başladığı bir geceye ulaştık elhamdülillah. Bu feyizli, bereketli, bin aydan daha hayırlı bir geceye bizleri eriştirdiğinden dolayı Yüce Rabbimize hamd-ü senada bulunuyor, O'nun Habibine, Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'ya salat ve selamda bulunuyoruz.

KADİR GECESİ GÜNAHLAR BAĞIŞLANIR

Rabb'im; faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Kadir Gecesi'ni değerlendiren kişinin geçmiş günahları bağışlanır hadisi şerifine mazhar olmamızı lütfeylesin. Rabb'imiz, Kadir Gecesi'nin ve bu mübarek günlerin hürmetine hatalarımızı, yanlışlarımızı ve günahlarımızı affeylesin. Bayram sabahına hayırlar içerisinde, sevdiklerimizle beraber ulaşmayı, güzel bir bayram geçirmeyi bizlere nasip etsin. Fevc fevc Allah'ın rahmetini umarak bu meydanı dolduran kardeşlerim gönüldaşlarım. Kadir Gecenizi tebrik ediyor, milletimiz ve tüm İslam alemi için hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyor sizleri Allah'a emanet ediyorum" dedi. Program konuşmaların ardından dualarla devam etti. Sonrasında tasavvuf musikisi konseri, şiir dinletisi,ile devam etti.

Taravih Programına, Bafra Belediye Başkanı, AK Parti İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bafra İlçe başkanı Barboros Turna, bafra Belediye Başkan Yardımcıları Şaban Hüryaşar, Ahmet Tokgöz, daire amirleri ve Bafralılar katıldı.