Bafra’ya yapılacak olan Adliye binası yapımı  Adalet Bakanlığı’nın 2021 yılı yatırım programına alındı.Yeni Adliye binası’nın toplam kapalı kullanım alanının 50.000 M2olması planlanmaktadır…

AK Parti Bafra İlçe Başkanı Av.İbrahim Semiz’in yeni Adliye binası ile ilgili görüşlerini aldık.Başkan Semiz,Bafra Adliye binası 1986 yılında yapılmıştır.Bu günkü ihtiyaçlara cevap verememektedir.19 Mayıs Adliyesi’nin kapanması ile birlikte Bafra Adliyesinin iş yoğunluğu da artmıştır.

Adliye binası içinde olması gereken denetimde serbestlik birimi Adliye dışında kirada hizmet vermektedir.İcra dairesi yer sıkıntısı çekmektedir.Yeni gelen hakim ve savcı odaları,Mahkeme kalemleri konusunda sıkıntıları vardır.Belki birkaç yııl daha bu şekilde Adliye binası hizmet verebilir,ancak daha sonra Adliye binası yetersiz kalacaktır. Tüm bunları düşünerek Milletvekilimiz Av.Orhan Kırcalı,Belediye Başkanımız Hamit Kılıç, ile birlikte yeni Adliye binası için yer araştırdık.Bu araştırma neticesinde Bafra Devlet Hastanesi’nin yanında 33.622,99 m2 lik bir hazine arazisi tespit ettik.

Adalet Bakanlığı Bafra büyüklüğünde ki bir ilçe için Yeni yapılacak Adliye binası için 25.000 m2 lik yer tahsisi istemektedir.Bu büyüklükte veya bu büyüklüğe yakın bir alanın Bafra’nın merkezinde yada merkeze yakın olan bir yerde bulunamadı.Adliye binasının bu alana yapılmasının uygun olacağını düşünüyoruz….

Adliye binası yapılana kadar Bafra Belediye Başkanımız Hamit Kılıç,binanın yapılacağı alanın ve çevresinin ve yollarının tamamen bitirceğini belirtmiştir.Yeni Adliye binasında tüm sosyal donatılar yer alacaktır.Otopark,kreş,yemekhane vs gibi.

Adliye binası yapılacak olan yerde mevcut yollar genişletilecek ve altarnatif yollar açılacaktır.Trafik sıkıntısı olmayacaktır.

 AK PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ AV.ORHAN KIRCALI

Vekil Kırcalı,yeni Adliye binası ile ilgili yapmış olduğu açıklamada; Yeni Adalet Binası'nın ihalesinin kısa zamanda ihaleye çıkacağını belirterek, "Mevcut adliye binası yaklaşık 3.081 m2 iken Yeni Adliye Binamızın kapalı kullanım alanı 50.000 M2 olacak ve Bafra'nın bu anlamdaki ihtiyacı çok uzun yıllara sarih olacak şekilde karşılanmış olacak" dedi.

Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeni hizmet binası yapımı için arsa araştırması yapılmış ve Bafra İlçemizde toplam alanı 33.622,99 m2 olan arazi tespit edilmiş olup bu neticesinde de 2021 yılı yatırım planına alınmıştır.Dedi.

VEKİL KIRCALI YENİ ADLİYE BİNASINDA ŞU ÖZELLİKLER OLACAK

1. Projede Hâkim, Cumhuriyet savcısı ve adli personelin daha güvenli ve sağlıklı fiziki ortamlarda çalışabilmeleri için Mahkeme Yönetim Sistemi Projesine uygun fiziki alanlar oluşturulacaktır.

2. Adli Destek ve Mağdur Haklarının korunması kapsamında çocuk, kadın, yaşlı, engelli gibi kırılgan gruplar için hayata geçirilen uzman, adli görüşme ve gözlem odalarına projede yer verilecektir.

3. Birleşmiş Milletler Engelli Kişilerin Haklarına İlişkin Sözleşmenin 13 üncü maddesinde düzenlenen "Adalete Erişim" başlığı kapsamında; engelli kişilerin, diğer kişilerle aynı koşullar altında ve aktif bir şekilde adalete erişiminin sağlaması, soruşturma ve diğer hazırlık aşamaları ve tanıklık dâhil tüm hukuki işlemlere doğrudan ve dolaylı katılımları kolaylaştırmak için hissedilebilir yürüme yüzeyi işaretleri (HYYİ), engelli otoparkı, engelli rampası, merdiven gibi alanları düzenlenecektir.

4 Yargısal işlemler için adliyeye gelen avukat ve vatandaşlarımıza yönelik kafeterya, kütüphane, mescid, bebek bakım ve emzirme odaları, açık ve kapalı otopark, PTT ve banka hizmetleri gibi sosyal donatılara projede yer verilecektir.

5. Yargılama maliyetlerinin düşürülmesi, yargısal işlemleri kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla, soruşturma ve kovuşturma aşamasında Cumhuriyet savcısı, hâkim veya mahkemece dinlenilmesine gerek görülen kişilerin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi kullanılarak dinlenilmesi, kayda alınması için adliyemizde SEGBİS odalarına yer verilerek gerekli teknik alt yapı oluşturulacaktır.

6. Projede Alternatif uyuşmazlık çözüm yollarından olan arabuluculuk ve uzlaşma odalarına yer verilerek, mahkemelerimizin iş yükünün azaltılması sağlanacaktır.

7. Modern Ceza İnfaz Sistemine uygun olarak hükümlülere yardım ve koruma hizmetlerini geliştirmek, hükümlülerin yeniden suç işlemesinin önlenmesi ve topluma sağlıklı bireyler olarak yeniden kazandırılması amacıyla projede Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne, uzman ve teknik takip odalarına yer verilecektir.

Vekil Kırcalı son olarak, “Bizler her zaman siyaseti amaç değil araç olarak gördük. Milletimize ve memleketimize hizmet etme aracı... Siyaset yaparken eksiklerimiz olsa da bu niyetimiz hiç değişmedi ve de hiç değişmeyecek. Bafra'mız daha güzel olsun diye hep hedefler koyduk. Birlik ve beraberlik içinde o hedefleri yakalamak içinde gece gündüz çalıştık. Belirlediğimiz amaçlara ulaştıkça da hep yeni hedefler koyduk ve yeni heyecanlara yelken açtık.Dedi…