Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, basın mensuplarının katılımı ile düzenlediği toplantıda, 24 Haziran seçim sonuçları ve yerel seçim hazırlıkları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Samsun İl Başkanı Karaduman ve İl yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda, "Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı anda oldu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığımız oy önceki seçimlere göre daha yüksek olduğu için bizi memnun etti. Ancak milletvekili seçiminde oylarımızda düşüş var 1 milletvekilini kaybettik üzüntülüyüz. Bunun sonuçlarını ve sebeplerini değerlendiriyoruz." dedi.

AK Parti Genel Başkanlığı için 18 Ağustos tarihinde yapılacak büyük kongrenin ardından yerel seçimler için hızlı bir şekilde sahaya ineceklerini de söyleyen Hakan Karaduman, şunları dile getirdi.

"Bizim her ay çalışmalarımız var. İl, İlçe ve mahallelerde çalışmalarımız var. Birbirini denetleyen bir yapıya sahibiz. Şuan partimizin 205 bin üyemiz var, Samsun'da 960 bin seçmen var. Şuan Samsun'da tüm seçmenin 4'de 1'i üyemiz. Seçmene ulaşamama gibi bir derdimiz yok. Önümüzdeki hafta büyük kongre tamamlandıktan sonra, çalışma takvimi ve stratejileri ile hızlı bir şekilde yerel seçim için sahaya ineceğiz. Çalışmaya yönelik bir değişim olacak.