Karapıçak mesajında; "Aziz Türk Milletinin yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından biri olan Başbuğ Alparslan Türkeş’in ebedi âleme intikalinin yıl dönümünde O’nun fikirlerinin ne kadar değerli olduğunu her geçen gün çok daha iyi anlıyoruz.” diyerek Öngörü ve uzak görüşlülüğünü, kendi vizyonuyla birleştiren Başbuğ Alparslan Türkeş’in devlet ve siyaset hayatında benimsediği ideal, ülkü ve erdem gibi üstün değerleriyle her zaman millete mal olmuş tarihi bir şahsiyet olduğunu belirten Karapıçak, "Merhum Alparslan Türkeş, hayatı boyunca verdiği mesajlarla Türk siyasetine yön vermiş, Türk Milleti’ne ve Türk Dünyası’na hizmet etmiş; Devletin selameti, milletin bekası, Cumhuriyetin ilelebet yaşayabilmesi için her türlü fedakârlığa göğüs germiş bir Devlet adamıdır." dedi.

TÜRK DÜNYASININ BİLGE LİDERİ

Alparslan Türkeş'in sadece bir siyaset adamı değil, aynı zamanda gerçek bir vatan sevdalısı, Türk Milleti ve Devleti’ne olan bağlılığı ile Türk siyasetinde yeri zor doldurulacak büyük bir devlet adamı olduğunu dile getiren Başkan Karapıçak; "Alparslan Türkeş Türk siyasetinin daima aranan, yakın geçmişteki Türk Siyasi hayatında denge noktasında olmuş, fikirlerine başvurulan Bilge bir insan olarak şartlar ne olursa olsun önce ‘Ülkem, Devletim, Milletim' diyen bir anlayışa sahipti. Bağbuğ’un bu köklü devlet, millet aşkı ile ileri görüşlülüğü, birleştirici, uzlaşmacı, barışçı, yapıcı, rejimin korunması ve güçlendirilmesi yolundaki siyaseti sayesinde birçok kriz ortamından çıkılmış, huzura kavuşulmuştur. Geniş ufku, Milletine karşı olan derin sevgisi ve muhabbeti Başbuğ’u bütün Türk Dünyasının bilge lideri haline getirmiştir. En büyük ideallerinden birisi olan, Türk Devlet ve Topluluklarının kardeşlik, dostluk, birlik, dirlik, işbirliği ortamında birleşmeleri için iddialarını, özlemlerini Türk Dünyasına ulaştıran kişiliktir." ifadelerini kullanarak Türkeş’i ebediyete intikalinin 22. yıldönümünde rahmetle anarak mesajını şöyle sürdürdü:

MEKÂNI CENNET, RUHU ŞAD OLSUN

“Başbuğ Alparslan Türkeş, geleceğimizin teminatı ve sahibi olan Türk Gençliğine daima özel bir önem vermiş; Gençliğimizin, Türk töresinin ve İslam ahlakının güzelliklerini tanıması ve benimsemesi doğrultusunda, gelecek nesiller için geceli gündüzlü durmadan çalışan, Türk Milletinin yetiştirdiği en büyük Devlet Adamlarından biri olmuştur. Toplumu saran manevi boşluğun tehlikelerini, toplumsal huzurun ahlaklı ve dürüst insanlarla temellenebileceğini her fırsatta dile getirmiştir. ‘Ezan dinmez, Bayrak inmez, Vatan bölünmez’ diyerek “tek devlet, dek dil, tek bayrak” ülküsünü savunan; Verdiği demokrasi mücadelesi her geçen gün daha iyi anlaşılan Başbuğ Alparslan Türkeş’i ebediyete intikalinin 22. yıldönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Mekânı Cennet, Ruhu şad olsun" ifadelerini kullandı.

SAMSUNLU ÜLKÜCÜ ŞEHİTLER UNUTULMADI

Samsunlu Ülkücü Şehitleri de unutmayan Başkan Karapıçak “50. yılımızda bu davaya gönül vermenin ötesinde canını vermiş Samsunlu Ülkücü Şehitlerimiz; Erol Çuğu, Cengiz Kurt, Hüseyin Güven, Hasan Güven, Mehmet Bayır, Mustafa Tuna, M. Sadullah Kubilay, Ferudun Baş, Dursun Aslan, Erol Selçuk, Osman Tan, Davut Turan, Arslan Karakaya, Kadir Odabaş, Fahri Öztürk, Şaban Eyili, Cafer Çitil, Erdem Yedibela, Mustafa Dursun, Hamza Dursun, Bayram Topsakal, Mustafa Karaca, Dilaver Altun, Fevzi Bayram, Hüseyin Gün, Adem Taşan, Mustafa Fevzi Şahin, Resul Şahin, İsa Yılmaz, Tufan Turha, İsmail Yüksel, Ekrem Çamaş, Mustafa Elitok, Nurettin Aslan, Refik Arslan, Sami Çoturoğlu, Hüseyin Kurumahmutoğlu, Mustafa Başoğlu, Bilal Arlı, Bekir Çon, Gültekin Ertan, Bayram Çon, Adnan Yılmaz, Kemal Özlü, İsmail Aslan, Necati Şen, Hüseyin Öztürk, Nami Yıldırım’ı da rahmet ve minnetle anıyor, mekânları cennet olsun diyorum.” diyerek Samsunlu Ülkücü Şehitlere olan minnet duygularını dile getirdi.