MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, HDP'nin İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan adayı olan Necattin Demirtaş ile ilgili yaptığı açıklamayı değerlendirdi, Demirtaş'a ise tepki gösterdi.

HDP Samsun İl Eşbaşkanı Cevdet Bakın'ın İlkadım'da Necattin Demirtaş'ı destekleyeceğini açıklamasını, "Acı verici" olarak yorumlayan MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, "Belediye başkanı olacağım diye, PKK'nın siyasi uzantısının sözlerine, 'Ben onların oyunu istemiyorum' diye bir beyanat vermemesi üzüntü verici" dedi

MHP'den istifa ederek İYİ Parti'den İlkadım Belediye Başkan Adayı olan Necattin Demirtaş'a geçtiğimiz günlerde HDP Samsun İl Eşbaşkanı Cevdet Bakın'dan destek gelmişti.

HDP Samsun Eş Başkanı Cevdet Bakın, "AK Parti ve MHP'nin adayı kazanacağına, Necattin Demirtaş çalışıp kazansın" demişti. Açıklamayla ilgili Samsun Canlı Haber TV'e konuşan MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, "Necattin Demirtaş, bu açıklamaya neden yanıt vermiyor. Bu durum, acı verici" dedi.

REDDETMESİ GEREKİYORDU

MHP Samsun İl Başkanı Karapıçak, "Bir ülkücünün, belediye başkanı olacağım diye PKK'nın siyasi uzantısının sözlerine, 'Ben onların oyunu istemiyorum' diye bir beyanat vermemesi üzüntü verici. Necattin Demirtaş'ın 'HDP beni nasıl destekliyor. Ben onların oyunu istemiyorum. Benimle ilgili böyle bir ifade kullanamaz' diye beyanat vermesi gerekiyor. 'Partimi terk ettim, başka bir partiye de gittim, beni destekleyen destekler, bana herkesin oy vermesi lazım' ayrı bir şey. Bunun karşısında durması ayrı bir şey. Bu konu çok hassas" diye konuştu.

YANSIMASI FARKLI OLDU

CHP, İYİ Parti ve HDP'nin İstanbul, Ankara ve birçok büyükşehirde üstü kapalı işbirliği içerisinde olduğunu söyleyen Karapıçak, "Bunun Samsun'a yansıması farklı oldu. Burada insanlar genelde muhafazakar. HDP'nin 10-12 bin oyu olduğu biliniyor. Fakat siyasette her zaman iki kere iki dört etmiyor" ifadelerine yer verdi.