CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Van’da CHP Belediye Başkanları Çalıştayı’nda açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, SADAT’ın yöneticilerinden Ersan Ergür’ün “Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz” sözlerine sert tepki gösterdi. CHP lideri, “SADAT’ın önüne gittiğimde korkudan içeri kaçtılar. Bizi korkutacaklarını sanıyorlar. Bizim adımız Cumhuriyet Halk Partisi. Sizin feriştahınız gelse bizi korkutamaz” dedi.

 “DEMİRTAŞ’IN KAVALA’NIN SERBEST BIRAKILMASINI İSTİYORSANIZ…”

Vanlı kardeşlerim bu bölgede huzur içinde yaşamak istiyorsanız bize katılın. Van’ın büyümesini, bölgenin yıldızı olmasını istiyorsanız bize katılın. Kayyum uygulamasına son verilmesini, seçimle gelenin seçimle gitmesini istiyorsanız, oyunuzun değeri olsun istiyorsanız bize katılacaksınız. Düşüncesini ifade etti diye hapse atılan kişileri ya da düşüncesinden ötürü kimsenin hapse atılmasını istemiyorsanız, Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyorsanız, Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız.

Bu ülkeyi sevenler, çıkarını savunanlar beraber olmak zorundadır. Bu ülke için çalışmak isteyenler beraber olmak zorundadır. Doğu, batı, kuzey, güney ayrımı yapmadan, toplumun her kesiminin kucaklanmasını istiyorsanız yine bize katılacaksınız. Unutmayın biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz, halkın partisiyiz. Sizin çalışıyor, emek harcıyoruz.

Bu memlekette gerçekten adalet istiyorsanız, bir kişinin mağdur edilmemesini, herkesin aşı, işi olsun istiyorsanız, siz de iyi koşullarda hazırlanın diyorsanız tek bir adresiniz var. O adresin adı CHP’dir.”