AK Parti Samsun milletvekili, TBMM dilekçe komisyonu üyesi ve Türkiye-Şili Parlamentolar arası dostluk grubu başkanı Av. OrhanKırcalı 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumu için çalışmalarını sürdürüyor.

Kırcalı bu kapsamda Atakum, Alaçam ve Yakakent ilçelerinde konferans verdi.  Halk ziyaretleri yaptı.  Yakakent'te nöbet tutan polisleri ziyaret ederek sohbet etti. Kırcalı, 21 Mart Salı günü ise saat 19.00’da Bafra belediyesi kültür merkezinde Bafralılarla buluşarak vereceği konferansta anayasa değişikliği konusunda önemli açıklamalar yapacak.Kırcalı Havza, Kavak ve Vezirköprü ilçelerinde ki seçim koordinasyon merkezlerinin açılışlarına katılarak konuşma yaptı. Kırcalı ayrıca Samsunlu şehitlerimiz Şenol Çelebi, Fikret Özer ve Muhammed Yılmaz’ın ailelerini evlerinde ziyaret etti.  Kırcalı ziyaretler sırasında ailelere Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı verdi. Kırcalı’nın ziyaret ve konferanslarına AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, ilçe belediye başkanları İshak Taşçı, Hadi Uyar, Hüseyin Kıyma ile AK Parti ilçe başkanları, meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı.

AK Parti Samsun milletvekili yaptığı açıklamada şunları söyledi: Bakanımız, genel başkan yardımcımız, milletvekillerimiz, Büyükşehir belediye başkanımız, il ve ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, kadın ve gençlik kollarımız, sandık kurulu üyelerimiz, meclis üyelerimiz, müşahitlerimiz, mahalle başkanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz, eski yöneticilerimiz ile bir ve beraber sahadayız. Halkımızla beraber oluyoruz. Anayasa değişikliği hakkında görüşlerimizi anlatıyoruz. Biz Daima millet kararımız evet diyerek yola çıktık. Milletimizin de büyük bir coşku içinde anayasa değişikliğine evet dediğini görüyoruz. Tüm hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Milletimiz kalıcı istikrar, güçlü yönetim ve güçlü bir Türkiye istiyor.  Milletimizin evet diyeceğini bilenler milletimizin aklını karıştırmak için ortaya attıkları görüşlerinin bir bir yalan olduğu ortaya çıkmaktadır. Biz 18 maddeyi de halkımıza anlatıyoruz. Gizli saklımız yok. Halkımızla paylaşıyoruz. Çünkü biz yaptığımız işin devletimizin ve milletimizin yararına olduğunu biliyoruz. Halkımızda bizim bu anlayışımızı biliyor ve anayasa değişikliğini güçlü bir şekilde desteklemektedir. 21 Mart Salı günü Bafra ilçemizde saat 19.00’da Bafra belediyesi kültür merkezinde hemşerilerimizle buluşacağız. Anayasa değişikliklerini geniş olarak anlatacağız. Sorulara cevap vereceğiz.