AK Parti Samsun milletvekili Av.Orhan Kırcalı Partisinin 2.olağanüstü büyük kongresi hakkında değerlendirmelerde bulunarak şu açıklamayı yaptı:

Partimizin 2.olağanüstü büyük kongresi birlik ve beraberlik içinde gerçekleşmiştir. Kongremiz muhteşem bir coşku ve heyecana sahne olmuştur. Bu kongremiz de yeni genel başkanımız olarak Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım seçilmiştir. Yeni Genel Başkanımızı ve partimizin organlarına seçilen değerli dava arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Kongremizden sonra yeni anayasa ve yeni yönetim sistemi arayışlarını sonuçlandıracağız. Sadece bugünü düşünemeyiz. İleriye dönük olarak ülkemizi düşünmek zorundayız. Çünkü mevcut sistem kaos, kriz ve uyumsuzluğa açık bir sistemdir. Bu sistemin değişmesi ve başkanlık sitemine geçmemiz gerekmektedir.

AK Parti Samsun milletvekili Av.Orhan Kırcalı açıklamalarını şöyle tamamladı: Yapılan kongremiz, kaderi ülkemizin kaderiyle özdeşleşen AK Parti için hizmet yarışında bir güç,enerji ve motivasyon tazelenmesidir. Kongremiz İlk günkü aşkla devam eden kutlu yürüyüşümüzün devam edeceğinin sarsılmaz göstergesidir. 27 Ağustos 2014 tarihinde genel başkanlık görevini Cumhurbaşkanımız ve doğal liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na devretmişti. Genel başkanımız ve başbakanımız olarak görev yapan Prof.Dr Ahmet Davutoğlu’na hizmetleri için teşekkür ediyorum. Yüce ALLAH’TAN kongremizin ülkemiz, devletimiz, milletimiz, insanlık, partimiz ve göreve gelen dava arkadaşlarımız için hayırlı olmasını niyaz ediyorum.