. Bafra İlçesi Çetinkaya Mahallesi sırtlarında bulunan ve yapımına 20 yıl önce Bölge Hastanesi olması için başlanan fakat daha sonra inşaatı yarım kalan binanın olduğu yeri Eğitim Kampüsü yapmak için çalışmalara başladığını söylemişti.

EĞİTİM KAMPÜSÜ OLUYOR.

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı Çetinkaya Mahallesi sırtlarında ki inşaat alanını İlçe Kaymakam Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Zihni Şahin, sivil toplum kuruluşları ve basın mensupları ile birlikte ziyaret ederek açıklamalarda bulunmuştu. Milletvekili Kırcalı Sağlık Bakanlığına ait olan bina ve araziyi Orman Bakanlığına devrini sağladıklarını, buranın eğitim kampüsü olması için de Orman Bakanlığından Milli Eğitim Bakanlığına devredilmesi gerektiğini ve bunun için çalışmaları başlattıklarını gelişmeleri takip edip hemşerileriyle paylaşacağını ifade etmişti.

DEVİR  İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK.

AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı konu hakkında yaptığı açıklama ile gelişmeleri paylaştı. Milletvekili Kırcalı yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Çetinkaya sırtlarında ki bölge hastanesi Bafra insanımızın imece kültürü ile başlattığı önemli bir değerdir. Orada öğrencilerimizin harçlıkları vardır. Burası için özellikle ilgilendim. Birçok bakanlık ile görüştük. Buranın bir proje kapsamında değerlendirilmesini istedik. Fakat oranın durumunun Bakanlıkların kendi proje konseptlerine uymadığı için sonuç alamadık. Ama çalışmalarımızı kesintisiz devam ettirdik ve ısrarcı olduk.  Milli Eğitim Bakanlığımız ile ön görüşmeler yaptık. Buranın Eğitim Kampüsü olması için düşüncelerimizi paylaştık. Olumlu gelişen görüşmeler sonucunda Sağlık Bakanlığına ait olan yeri ilk sahibi Orman Bakanlığına devri gerekiyordu. Önce bu işlemi gerçekleştirdik. Eğitim Kampüsü projemizin hayata geçmesi için Orman Bakanlığından Milli eğitim bakanlığına devri gerekiyordu. Bunu ilk açıklamalarımda hemşerilerimizle basınımız vasıtasıyla paylaşmıştık. Sürdürdüğümüz çalışmalardan olumlu sonuçlar aldık. Konunun bizzat takibini yaptık. Milli Eğitim Bakanlığına devrini sağladık. Artık önümüzde eğitim kampüsü projemiz için hiçbir engel kalmadı. Burada eğitim adına çok büyük projeleri adım adım gerçekleştireceğiz.

SPOR LİSESİ

 Bu alanın içinde Spor Lisesi de düşünüyorduk. Fakat spor lisemizin spor tesislerimizin olduğu alanda olmasının çok daha doğru olacağını gördük. İnşallah spor lisemizde orada olacak. Eğitim kampüsümüz içinde Meslek liseleri, güzel sanatlar lisesi, Hafızlık ve Proje imam hatip okulu, uygulama tesisleri yeşil alanlar gibi çok sayıda donatı olacaklar. Burada çok özel mimariler kullanacağız. Burası eğitim adına cazibe merkezi olacaktır.” Dedi.