Samsun Bölgesi 1.Amatör B - Grubu ikincisi Kızılırmakspor ile A -Grubunun ikincisi Çarşamba Gençler Gücü spor Samsun Süper Amatör ligine yükselme karşılaşmasında Fahrettin Teke'nin yıldızlaşıp hattirik yaptığı karşılaşmada Bafra Kızılırmakspor rakibi Çarşamba Gençler Gücüspor'u Fahrettin Teke (3),Kenan ve Oğuzhan'ın golleriyle 5-2 yenerek Samsun Süper Amatör Ligine Bilet alan son takım oldu.

Samsun Süper Amatör Ligine yükselme final karşılaşmasında Bafra Kızılırmakspor ile Çarşamba Gençler Gücüspor Samsun İlkadım Baruthane Açıkspor Tesisler Suni Çim Sahasında karşı karşıya geldiler.

Orta Hakem Ahmet Ateş'in düdüğüyle başlayan müsabakaya her iki takımda kontrollü başladı. Kızılırmakspor karşılaşmanın henüz 1.dakikasında Fahrettin Teke müsait olduğu gol pozisyonundan faydalanamadı.Karşılaşmanın 4. dakikasında ani gelişen Çarşamba Gençler gücüspor atağında sağ taraftan Fikret Can ceza sahası içinden vurduğu top ağlara gidince karşılaşmada 1-0 öne geçen taraf oldu. Kalesinde şok bir gol gören Bafra Kızılırmakspor buna karşılık vermek için rakip kalede ataklarını sıklaştıran taraftı.Ama bu ataklara rağmen yine 23. dakikada bu sefer sol taraftan yine sahnede Fikret Can'ın ceza sahası içinden vurduğu top ağlara gidince Çarşmaba Gençler Gücü spor final karşılaşmasında 2-0 öne geçen taraf oldu.Kalesinde cezası içinden yediği goller bir anda final karşılaşmasında 2-0 geriye düşen Bafra Kızılırmakspor ilik yarının 42. dakikasında Fahrettin Teke'nin kaydetmiş olduğu golle karşılaşmada durumu 2-1 getirdi.İlk yarıda başka gol olmayınca rakip takım Çarşamba Gençler Gücüspor soyunma odasına 2-1 üstün giren taraf oldu.

İkinci yarıya oldukça beraberlik golü için hırslı başlayan taraf Bafra Kızılırmakspor oldu.İkinci devrenin başlarında Oğuzhan,Fahrettin Teke ve Coşkun'la girdiği gol pozisyonlarından yaralanamayan taraftı.Karşılaşmanın ikinci yarısında ender gelişen Çarşamba Gençler Gücüspor atağında karşılaşmada takımı için en etkili futbolcusu olan Fikret Can'ın kullandığı sol taraftan kazandığı serbest atışını rakip kale için boş kalan Ömer'in kafa vuruşunu iyi çıkaran Burhan rakip takımın üçüncü golüne bu kurtarışıyla engel olmuş oldu. Dakikalar 76. gösterirken gelişen Bafra Kızılırmakspor'un Oğuzhan'l rakip takımın sol tarafından geliştirmiş olduğu atakta ortaya çevirdiği topla iyi buluşan Fahrettin Teke'nin golüyle karşılaşmada durumu 2-2 eşitlenmiş oldu.Bu golden sonra karşılaşmada her iki tarafta gol bulamayınca karşılaşmanın normal süresi 2-2 eşitlikle bitince bu heyecan dolu Final karşılaşması uzatmaya gitmiş oldu.

Uzatmanın ilk yarısında dakikalar 100.gösterirken sahneye Çeyrek Final karşılaşmasında takımını ilk golünü kaydeden Kenan Final karşılaşmasında da sahneye çıkarak takımını 3-2 öne geçiren golü kaydetmiş oldu.Uzatmalarda kalesinde üçüncü golü gören Çarşamba Gençler Gücüspor oyundan düşen taraf olunca kalesinde 112.dakikasında karşılaşmanın yıldızı olan Fahrettin Teke karşılaşmada takımının 4.cü kendisinin ise üçüncü golünü kaydederek karşılaşmada hattirk yapmış oldu. Bu golle iyice rahatlayan

Bafra Kızılırmakspor 115.dakika da Oğuzhan'ın golüyle karşılaşmada durumu 5-2 oldu.İlk uzatmada attığı gollerle Final karşılaşmasında Bafra Kızılırmakspor rakibi olan Çarşamba Gençler Gücüspor'u 2-0 geriye düştüğü mücadeleyi 5-2 kazanarak adını Samsun Süper Amatör ligine yazdıran son takım oldu.Samsun Süper Amatör Ligine yükselen Bafra Kızılırmakspor Teknik Heyet Futbolcular Kulüp Başkanı Nail Yaldır,Kulüp Sorumlusu Koray Varol ve Bafra'dan Kızlırmakspor'u desteklemeye gelen taraftarlar sahada Şampiyonluğu kutladılar. Karşılaşmayı Samsun ASFK Başkanı Şener Aydın,Bafra Kızılırmakspor Başkanı Nail Yaldır,Bafra Mevalanaspor Kulüp Başkanı Servet Şengül,1930 Bafraspor Eski As Başkanı Ramazan Güngör ve çok sayıda Bafra'dan Çarşamba'dan gelen taraf topluluğu izledi.

Final karşılaşması sonrası Bafra Kızılırmakspor Antrenörü Cemalettin Arslan yaptığı açıklamada:

Bafra Kızılırmakspor olarak takımın başında ilk olarak Teknik Heyet,futbolcularla ve Yönetiminle birlik,beraberlik ,huzur bir aile ortamı oluşturduk.

Ligin ilk devresinin 6.haftasında hoca değişikliğine giderek Başkanımız Nail Yaldır ve Yönetimiyle yaptığımız fikir alışı verişinde takımı bana emanet ettiler. Takımın başına 6. haftasında geçtiğim de ligi averajla 5.sırasında yer alıyorduk.Takımın başında çıktığımız toplam 16. resmi karşılaşmada futbolcularımızın özverili gayretleriyle 14.galibiyet,1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak Samsun Bölgesi 1.Amatör Ligi B - Grubunu 47. puanla ikinci sırada tamamlayıp Samsun Süper Amatör Ligine çıkmak için Plaoof oynama hakkı kazandık. Bafra Kızılırmakspor takımı olarak bizlerin ilk plaoof karşılaşması değil çünkü bu takım geçen senede Plaoof karşılaşmalarında maalesef Final dahi görmeden elenmişti.Bizlerde bu sene 6.haftasında takımın başında teknik heyet ve futbolcular olarak Bafra Kızılırmakspor başkanı Nail Yaldır ve Yönetimine verdiğimiz bir söz vardı bu sene mutlaka Samsun Süper Amatör Ligine çıkmaktı.

Plaoofun ilk ayağında A- Grubunu üçüncü sırada tamamlayan Ladikspor'la zorlu bir karşılaşma sonrası Futbolcularımızın azimli ve güzel futbolu ile rakibimizi 2-0 yenerek adımızı Finale yazdıran taraf olduk.Rakibimiz olan Çarşamba Gençler Gücüspor ise B -grubunun üçüncüsü olan Alaçamspor'u zorlu karşılaşma sonucu 4-2 yenerek Finaldeki rakibimiz oldu.

Final karşılaşmasında kalemizde ummadığımız gollerle bir anda 2-0 geriye düşmemize rağmen mücadeleyi sonuna kadar bırakmayıp savaşan futbolcularımız karşılaşmayı da 5-2 kazanarak hak ettikleri Samsun Süper Amatör Ligine yükselmiş olduk.

Bu sene Samsun Bölgesinde Bafra'nın güzide ve güçlü ekipleri damgasını vurdu.Bafra 1453 Fethispor'un Samsun 2.Amatör liginden plaoof maçlarının ardından şampiyon olup adını Samsun 1.Amatör Ligine yazdıran ekip oldu. Onun ardından Samsun Bölgesi 1.Amatör Ligin B- Grubunda aynı grupta mücadele ettiğimiz Bafra Gençlik Hizmetlerispor lider tamamlayıp adını Samsun Süper Amatör ligine yazdırmıştı.Son Bafra takımı olarak bizim takımız Bafra Kızılırmak adını Samsun Süper Amatöre yazdıran taraf oldu.

Bu yıl Samsun Süper Amatör liginde üç Bafra takımı olan 1930 Bafraspor,Bafra Gençlik Hizmetleri ve Bafra Kızılırmakspor lige heyecan ve canlılık getirecek. dedi.