Bafra Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde zincir marketlerin oy kullanmak için yetki almasına tepki gösteren grup adayları, “Zincir marketler Bafra’nın, 19 Mayıs’ın, Alaçam’ın ve Yakakent’in esnafı değildir. Bafra’yı ve bölgesini  ilgilendiren bir seçimde dışarıdan gelip oy kullanmaları demokratik ortamda gerçekleşecek seçimi zedeler.” dedi. 

“Zincir marketlere Bafra’mızı ve bölgemizi ilgilendiren bir konuda yetki vermek, Bafralı , 19 Mayıslı, Alaçamlı ve Yakakentli esnaflara hakarettir”

Bafra’da 1 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek olan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde 12 meslek grubundan üyeler oylarını kullanacak. Zincir marketlerin oy kullanmak için yetkilendirilmesi konusunun Bafra’yı ve bölgeyi değil sadece kendini düşünen zihniyetlerin birer oyunu olduğunu söyleyen Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Serdal Sefa Kocabaş, “Zincir marketler şehrimizde faaliyet gösteriyor olabilir. Fakat sahipleri hem Bafra’da, 19 Mayıs’ta, Alaçam’da,Yakakent’te  değildir hem de Bafra ve bölgesi ile alakaları yoktur. Çok ortaklı yapıların ürünü olan zincir marketlere Bafra’mızı ilgilendiren bir konuda oy yetkisi vermek, Bafra’dan, 19 Mayıs’tan, Alaçam’dan ve Yakakent’ten  önce kişilerin kendisini düşündüğünü gösterir.” diye konuştu. 

"Demokratik bir duruş sergiledik, herkesten aynı duruşu bekliyoruz”

Her zaman ve her platformda demokratik bir duruş sergilediklerini söyleyen Kocabaş,  "Zincir marketler Türkiye’nin hiçbir yerinde oy kullanmıyorken, bir iki tane il veya ilçede gerçekleştirilecek seçimlerde oy kullanmak için yetkilendirilmeleri, seçimlere gölge düşürür ve demokratik seçimler güdümlü seçimlere dönüşür. Demokratik duruşumuzdan hiç vazgeçmedik ve herkesten de aynı duruşu bekliyoruz. Bu şehirde olmayan kişilerin oylarını bu şehre getirerek gerçek söz sahibi bu şehrin insanının, esnafının, tüccarının irade ve haysiyetini yok sayamazsınız" dedi.

“Çalışmalarımızı Bafra ve Bölgesi için Bafralı, 19 Mayıslı, Alaçamlı ve Yakakent’li esnaflarımıziçin yapıyoruz”

Seçim çalışmalarını hızla sürdüren Kocabaş ve ekibi, amaçlarının Bafra ve Bafralı esnafların refahı, mutluluğu olduğunu söyleyerek, “Bizim her zaman gayemiz Bafra , 19 Mayıs, Alaçam ve Yakakent oldu bunu bizi tanıyanlar iyi bilir. Biz herhangi bir kurumun başında değilken de Bafra ve bölge için Bafralı, 19 Mayıslı, Alaçamlı ve Yakakentli  esnaflar için elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Çalışmalarımız hep bu yönde oldu ve yine bu yönde olmaya da devam edecektir. Bu seçimden de başarılı olarak ayrılacağımızı düşünüyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.