AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş toplantıda, genel siyaset, dış güçlerin ekonomideki etkileri, iç ve dış terör olayları, AK Parti döneminde Samsun’da yapılan çalışmalar, ekonomik değerlendirmeler, kalkınmada yerel yönetimlerin önemi ve yaklaşan yerel seçimler üzerine bir konuşma yaptı.

Milletvekili Köktaş konuşmasında şu sözlere yer verdi: "

78. İl Danışma Kurulu toplantımızın şehrimize, ülkemize ve teşkilatlarımıza hayırlı olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Tabi yaptığımız iş teşkilatçılık, işimizi gücümüzü çoluk çocuğumuzu bırakarak yine yola devam ediyoruz. Parti istişare kültürünü burada bir araya gelerek bir yol haritası belirlediği bir işi yapıyoruz. Beklenti karşılık beklemeksizin partimize katkı sağlamak bulunduğumuz şehirde de hizmet etmek adına buradayız. Ben yine bugün bu salonu dolduran tüm arkadaşlarımızı, yıllardır partimize şehirlerimize ilçelerine hizmet eden bütün teşkilat mensuplarımızı takdirle selamlıyor, teşekkür ediyorum.

Her konuşmamızda söylüyoruz siyasi partileri bir canlıya benzetirsek teşkilatta bunun omurgasıdır. Onu hareket ettiren onu yönlendiren onu başarıdan başarıya koşturan en önemli organı teşkilatlardır siyasi partilerin. Teşkilatlar yoksa sandığa sahip çıkamazsınız. Parti politikalarını, hükümetinizin yaptığı icraatları halkımıza nüfus ettirerek anlatamazsınız. Ve başarıyla sürekli kılamazsınız. Bunu hamdolsun kurulduğu tarihten ve iktidara geldiği 2002 tarihinden itibaren teşkilatlarımız Samsun'da özel çalışmayla, Türkiye'de genel çalışmayla bugüne kadar başarıyla bugüne taşıdık. İnşallah bundan sonrada taşıyacağız.

Tabi buradaki en önemli faktör nedir, bizleri uzun süredir arada tutan teşkilatçılığı bu kadar sağlam bir şekilde ayakta tutan tabiki gençlik kollarından itibaren siyasi ilkesinde bulunan siyasetin bütün kademelerinde acı tatlı günleri yaşayan ve siyasette gençlere yer vermek ustalığın şiarından diyen Liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve sürekli kadrolarını yenileyen kademeler vardır.

Bugüne kadar birçok badirelerden geçtik. Partimiz kapatma davalarıyla karşı karşıya kaldı. Gezi olayları, 17-25 Aralık süreçlerini yaşadık. Olmadı bütün seçimlerde herkesin karşımıza geçtiği bir Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecini yaşadık. Bunlar olmadı 7 Haziran seçimlerinde karşımıza çıkan bir yol gördük. Burada başarılı olamadılar. 1 Kasım sürecine ülkeyi taşıdık. Burada olamadı hainler tarafından 15 Temmuz süreci gibi bir süreç ülkemizde yaşatıldı. Ama bunların hiçbiri ülkemize karşı yapılan bu girişimlerin hiçbiri başarılı olamadı.

Allah'ın izniyle bundan sonrada olamayacak. Şimdi bütün bu süreçleri yaşayan Türkiye'ye diz çöktüremeyenler ortaya yeni oyunlar koymaya çalışıyorlar ki bunlar dost dediğimiz birlikte hareket ettiğimiz ve iki ülke çıkarlarını korumak adına birçok sözleşmelerine imza attığımız ve uluslararası beraber olduğumuz devletlerle karşı karşıya kalıyoruz.

Bunun başında kim var Amerika var. Ne için düğmeye bastı. İşte az önce anlattığım hiçbir süreçte başarılı olamadığı için, eskiden hasta adam denilen, merhum rahmetli başbakanın dediği gibi 70 Cent'e muhtaç olan bir Türkiye geri dönsün diye yapıyorlar.

Eskiden Başbakanların IMF'nin kapısını çaldığı bir Türkiye'den, ithalatları,ihracatlarının ve milli gelirlerinin çok çok üzerinde olan bir Türkiye var bugün.

Eğitim ve sağlık sektörünün tamamen çöktüğü dönemden, ülkeyi ayağa kaldıran hasta adam artık iyileşti hedefine koşar adım yürüyen Türkiye'yi diz çöktürmeleri gerekiyordu.

Bunu girişimleri operasyonlarıyla başaramayanlar en son adımları ekonomi adımlarıyla hayata geçirerek bizi diz çöktürmeye bir başka tabirle terbiye etmeye, hizaya çekmeye çalışıyorlar. Bu ülke çok badirelerden geçti. Bu ülke çok zorluklar çekti.

Allah'a çok şükür ki başımızda liderimiz, başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, işinin ehli kadrolarımız ve yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sağlamış olduğu avantajlarla bu süreçler çok hızlı şekilde bertaraf edilecektir.

Bugüne kadar olduğu gibi terör eylemleri, darbe teşebbüsleri, siyasi, ekonomik ve diplomatik saldırıları milletimizle birlikte göğüsledik, omuz omuza tarihi bir mücadeleler verdik, vermeye de devam edeceğiz." diyerek sözlerine son verdi.