Samsun'da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının 50 bin TL faizsiz kredi başvurusunun ilk gününde uzun kuyruklar oluştu.


Samsun'da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının 50 bin TL faizsiz kredi başvurusunun ilk gününde uzun kuyruklar oluştu. KOSGEB İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, başvuruların ilk gününde 2 binin üzerinde başvuru yapıldığını söyledi.


Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının 50 bin TL faizsiz kredi başvurusunun ilk gününde uzun kuyruklar oluştu. Türkiye genelinde 1 Ocak 2016'dan ‘Sıfır Faizli Kredi Destek’ programı açıklandığı güne kadar veritabanına kayıtlı firma sayısı 56 bin 810 ve KOBİ bilgi beyannamesi güncelleyen firma sayısı 147 bin 710 iken, 10 Aralık'tan bugüne kadar veritabanına yeni kaydolan firma sayısı 105 bin 463 ve aynı dönemde KOBİ bilgi beyannamesini güncelleyen firma sayısının ise 178 bin 629'u bulduğu bildirildi.

 

BİLGİLERİNİZİ GÜNCELLEYİN

KOSGEB İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, sadece son bir hafta içinde KOSGEB veritabanına kayıt yaptıran ve bilgi beyannamesini güncelleyen firma sayısında büyük bir artış yaşandığını belirtti. Dursunoğlu, başvuruların ilk gününde 2 binin üzerinde esnafın kredi başvurusunda bulunduğunu, sistemin aktif çalıştığını, ancak ciddi bir yoğunluk yaşandığını belirtti.

 

BAŞVURULAR SİSTEMİ YAVAŞLATTI

Ahmet Dursunoğlu, KOSGEB'in 15 bin KOBİ'ye sunulacak 50 bin liralık ‘Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği’ için 19 Aralık Pazartesi günü saat 09.00 ile 21 Aralık Çarşamba günü saat 23.59 aralığında, ‘http://sifirfaiz.kosgeb.gov.tr’ adresinden başvuru yapılabileceğini belirtti. Dursunoğlu, aynı anda on binlerce kayıt ve güncelleme yapılmasından dolayı sistemde gecikme yaşandığını ifade etti.

 

İLLERE GÖRE KONTENJAN VERİLECEK

 

Kayıt ve güncelleme işlemlerinin, kredi başvuru tarihleri sürecinde de devam edeceğini ifade eden Dursunoğlu, kredi onaylanma sürecinde başvuru sırasına göre herhangi bir önceliğin söz konusu olmadığını ifade etti. Bakanlığın Türkiye geneli için 15 bin KOBİ'yi krediden yararlandırılacağını dile getiren Dursunoğlu, illere ne kadar kontenjan ayrıldığının ise henüz belli olmadığını ifade etti.

 

EYÜB GÜLER: GEÇ KALMAYIN

 

Öte yandan Samsun Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Eyüb Güler, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) 50 bin liralık ‘Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği’ programı için geç kalınmaması uyarısında bulundu. 

 

SESOB Başkanı Güler, Başbakan Binali Yıldırım'ın Ekonomik Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının ardından KOBİ'lere ilk yılı ödemesiz, 3 yıl vadeli, 50 bin liraya kadar faizsiz kredi sağlanacağı müjdesi verdiğini anımsattı.


SAMSUN’DA UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

 

Ödeme sıkıntısı içindeki KOBİ'lere sermaye desteği sağlamak için yeni bir destek programı açan KOSGEB, 50 bin TL'lik kredi faiz desteği uygulamasının başvurularının başladığı ilk günde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB Samsun İl Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluştuğu görüldü. Soğuk havaya aldırmayan kadın erkek yüzlerce kişi 12 ay ödeme yapmadan toplamda 36 ayda geri ödemenin öngörüldüğü 50 bin TL’lik krediye başvuru yapabilmek için birbirleriyle yarıştı.

 

21 ARALIK SON GÜN

Samsun'da işletmeler için KOSGEB kredisi başvuruları başladı. 50 bin TL'lik faizsiz kredi için başvuru yapmak isteyen Vatandaşlar Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan KOSGEB il Müdürlüğü'ne akın etti. Bina önünde uzun kuyruklar oluştu. 19 Aralık Pazartesi başlayan KOSGEB başvuruları 21 Aralık Çarşamba günü 23.59'a kadar kadar devam edecek.

Kaynak: gazetegerçek