Hükümet muhtarlara ödediği maaşlara yüzde 100 oranında zam yaptı. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Bafra’da köy, ve ilçe mahallerde bulunan muhtarlıklara çok sayıda aday çıkacağı tahmin ediliyor.

Muhtarlar yeni uygulamadan oldukça memnunlar. Ancak maaşların artması muhtarlığa olan talebi de artırınca seçimde çok sayıda rakiple mücadele etmek zorunda kalacak olmaları biraz canlarını sıkıyor.

Bafra’da Bazı muhtarlarda yeni ücretin bile yapılan işle kıyaslandığı zaman çok az kaldığını belirterek şöyle konuştular: “Muhtarlık oldukça sorumluluk isteyen bir iş Her şey cebinden karşılanır. Bu yüzdendir ki verilen ücretler harcanılan parayı bile karşılamıyor. Yine de şükür diyoruz. Maaşa aldanıp muhtar olacak arkadaşların bunu bilmesi ve ona göre aday olması temennimizdir.”

Yeni yapılan zamlarla birlikte muhtar maaşları 4250 tl olmuştu.

Şu ana kadar Bizim bildiğimiz,duyduğumuz bilgiler arasında ilçe merkez mahallerine çok sayıda kişi aday olmak için bekliyor.

 Muhtarlık Seçime katılmak ve oy vermek için:

1 – Türk olmak,

2 – Seçim başlamadan önce en aşağı altı aydanberi o mahallede oturmakda bulunmuş olmak,

3 – (18) yaşını bitirmiş olmak,

4 – Hırsızlık, kaçakcılık, dolandırıcılık, sahtecilik ve sahte kağıtları bilerek kullanmak, inancı kötüye kullanmak gibi yüz kızartıcı suçlardan biri ile veya ağır hapis cezasiyle hükümlü veyahut kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak, lazımdır.

Madde 9 – Subaylar, erat, askeri memurlar ve polisler mahalle muhtar ve ihtiyar kurulu seçimlerinde oya katılamazlar.

Madde 10 – Mahalle muhtarlığına ve ihtiyar kurulu üyeliğine seçilmek için:

1 – Türk olmak,

2 – Seçim başlamadan önce en aşağı bir yıldanberi o mahallede oturmakta bulunmuş olmak,

3 – (25) yaşını bitirmiş olmak,

4 – Hırsızlık, kaçakçılık, dolandırıcılık, sahtecilik ve sahte kağıtları bilerek kullanmak, inancı kötüye kullanmak gibi yüz kızartıcı suçlardan biriyle veya ağır hapis cezasiyle hükümlü veya kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak,

5 – Türkçe okur yazar olmak,