Samsun'da mal varlığı dondurulan isimler arasında FETÖ'nün Samsun İmamı olarak tanınan Bilal Karaduman ile Bafra ilçesinde Cemil Baytekin yer aldı.

Haberimizden sonra herkes aynı soru soruyordu Bafra’lı Cemil Baytekin kimdir.

Biraz eski defterleri karıştarılım dedik…

Bafralı Cemil Baytekin’in Fetö Terör örgütüyle anılması 01-07-2016 tarihine dayanıyor. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Okan Özsoy, "Usülsüz dinlemeler ve casusluk soruşturmasında Fettullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Terör Örgütü'ne yönelik soruşturmasını tamamlayarak 30 kişi hakkında iddianame düzenlemişti. Bu iddianame Kasım ayında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

30 KİŞİ HAKKINDA

Savcı Özsoy, aynı soruşturmada 30 kişi hakkında da 'yetkisizlik' kararı vererek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Özsoy, 30 kişinin uzun yıllar içerisinde birbirlerine görev aktarımı yaparak, örgütsel faaliyetlerini Türkiye ve dünya çapında sürdürdüğünü ileri sürdü. Özsoy, şüphelilerin "ellerindeki kamu gücünü amaçlarına ulaşmak için toplumda ve kamuoyunda tanınan, ekonomik güce sahip olan, siyaset ve bürokrasideki belirli kişilere yönelik ve belirli dini toplulukların ileri gelenlerine yönelik kullandıklarını" ifade etti.

Telekom’da Yüksek bir mevkide olduğu iddia edilen Bafralı Cemil Baytekin,17-25 aralıktan sonra FETÖ Terör örgütünün en çok aranan 30 isimden bir tanesiydi.

İTİRAFÇININ İFADELERİ

Bafra’da FETÖ Terör örgütünden göz altına alınan ve daha sonra itirafçı olan örgüt üyesinin ifadesinde Cemil Baytekin’in de ismi geçiyordu.

İtirafçının 20/10/2016 tarihinde vermiş olduğu ifadede:

Gizli yapılanma veya mahrem alan dedikleri kısmı Türkiye genelinde özellikle Ankara'daki üst düzey görevlilerinin bilebileceğini tahmin ettiğini, bu kapsamda önceki dönemde Ankara abisi olan Cemil Baytekin Teber'in Bafra'lı olduğunu duyduğunu, kendisinin ''mollalar'' grubunda yer aldığını, uzun zamandır ABD olduğunu, ailesinin Bafra'da olabileceğini ancak Bafra'ya geldiğini duymadığını, yine Samsun'lu olarak M.Ş ‘yi duyduğunu, kendisinin Fethullah Gülen'in sağ kolu diye tanındığını, bildiklerini bütün samimiyetiyle anlattığını, bu kapsamda hakkında TCK'nun 221.madde hükümlerinin uygulanmasını istediğini beyan etmişti.