AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı,Bütçe görüşmeleri ve yoğun geçen yasama faaliyetlerinin ardından Samsun’a gelerek Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Sn. Prof.Dr.Yavuz Ünal’ı makamında ziyaret ederek Bafra Eczacılık Fakültesine Dekan ataması hakkında fikir alışverişinde bulundu.

SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

Vekil Kırcalı yaptığı açıklamada:12 Günlük Bütçe görüşmeleri ve yoğun geçen yasama faaliyetlerinin ardından Meclis Cumartesi günü ara verdi.Biz de o arayı değerlendirmek için memleketimize geldik. Biliyorsunuz Eczacılık Fakültesi 19’uncu Fakültemiz olarak Bafra’ya kurulacak bunun için hemşehrilerimize söz vermiştik ve sözümüzü de tuttuk.

1 GÜNLÜK ARAYI DEĞERLENDİRDİK

Vekil Kırcalı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Sn. Prof.Dr.Yavuz Ünal’ı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç,Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen,Bafra Ticaret Odası Başkanı Göksel Başar,AK Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz,Milliyetçi Hareket Partisi Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna ve Bağışçı Akif Arslan ile birlikte ziyaret ettik.Görüşmemiz çok olumlu geçti.Bafra’ya kurulacak Eczacılık Fakültemiz için Dekan atanması için fikir alışverişinde bulunduk.

HEDEFİMİZ TÜRKİYEDE SAYILI FAKÜLTELER ARASINA GİRMEK

Kırcalı:Bafra’ya kurulacak olan Eczacılık Fakültemizin de güçlü bir şekilde var olması ve gelecekte ülkemizde bulunan eczacılık fakülteleri arasında sayılı olması için elimizden geleni yapıyoruz. Bafra’da ki Fakültemizin sıradan olmasını istemiyoruz. Daha araştırmacı Türkiye’nin ilaç sanayisindeki önemli bilgilerin üretileceği bir yer olması konusunda gece gündüz çalışıyoruz dedi.

EMEĞE GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bu noktada Eczacılık Fakültesinin Bafra’mıza kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, AK Parti Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’a, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’a AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan’a, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’a, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Sn. Prof.Dr.Yavuz Ünal’a ilgi ve alakalarından ötürü Bafra adına teşekkür ediyorum.

Ayrıca yine Eczacılık Fakültesi sürecinde güzel bir birlik beraberlik örneği sergileyerek tek yürek olan Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen’e Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’a, AK Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz’e,Mhp Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna’ya,Bağışçımız Akif Arslan’a ve STK’lara Teşekkür ediyorum.

Hemşerilerimle gurur duyuyor saygı ve selamlarımı iletiyorum. Eczacılık Fakültesinin Samsun’a ve Bafra’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.