Bakan Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı ile gündeme gelen esnek çalışma saatleri netlik kazanıyor. Artık memurlar haftalık doldurmakla zorunlu oldukları 40 saati kendileri belirleyecek.

Sabah gazetesinden Hazal Ateş'in haberine göre diğer Avrupa ülkelerinde uygulanan esnek çalışma modeli artık Türkiye'de de geçerli olacak. Türkiye'de bulunan 2.5 milyon memur verilecek olan hizmetin özelliklerine göre esnek çalışma modelleri belirleyecek.

EN YOĞUN SAATTE HERKES İŞ BAŞINDA

Memurlar 40 saati ne zaman doldurcaklarını belirlesede günün en yoğun olduğu saatler 10.00-12.00 ve 13.00-15.00'da herkes iş başında olacak. Bu saatlerin dışındaki çalışma saatlerini kendileri belirleyecek.

4 GÜN ÇALIŞIP 1 GÜN ÇALIŞMASA OLUR

İsteğe göre memurlar saat 08.00'de gelip 21.00'da çıkabilecek. Toplamda bu saatler arasında toplamda 12 saat mesai dolduracaklar. Doldurması gerek diğer 28 saat ise diğer günlerde doldurulabilecek. Memurlar isteğe göre 4 gün boyunca 10 saat çalışarak 1 gününü boşa çıkarabilecek. Mesaiye her zaman ihtiyaç duyulmayan memurlar ise evden çalışabilecek.