MHP  Bafra Belediye Meclis Üyesi Ali Kaplanla yapmış olduğumuz telefon görüşmesi aşağıdadır…

SORU:Ak Parti sıralarında oturduğunuz iddia ediliyor.

Ali Kaplan: Öncelikle atama ilçe teşkilatını ben tanımıyorum

İddia edildiği gibi Ak Parti sıralarında oturmadım. Avukat olduğum için işlerin yoğunluğundan dolayı toplantıya geç geldim o sırada 10 tane sandalye konmuş tabi bana sandalye konmadığı için arkada oturan Avukat Kemal Şenocağın  yanına gittim ne yani ayaktamı oturacaktım…

Soru: Grup toplantısı için sizi davet etmeye gelen yöneticiye ‘’inanmadığım yerde olmam ifadesini kullandınızmı.

Ali Kaplan: Türkiyede ki siyasi gelişmeler için söyledim onu yoksa ben ülkücüyüm oradaki bazı arkadaşlar gibi sadece MHP li değilim ben hem ülkücüyüm hemde MHP liyim o yüzden inanmadığım yerde durmam derken saf olarak ifade ettim Başkanlık rejiminden falan bahsettim o konuşmalardan sadece o kelimeyi cımbızla aldığını düşünüyorum.Ben Başkanlık rejimine karşıyım

Soru:Bafra İlçe Teşkilatı Atama Yönetim olduğu için tanımadığınızı söylediniz bu kelimeleri ondan dolayımı sarf ettiniz.

Ali Kaplan:tabi tabi Ben ülkücülerin kardeş olduğuna düşünüyorum.Bur daki bir çok şey yalan Ben Ak Parti grubuna katılmadım.

Hiçbir zaman Ak Parti sırasına oturmadım sadece son toplantıda oturdum.oda sandalye olmadığından dolayı, genelde MHP Grup toplantılarına tam katılmaz en az iki sandalye boş kalırdı ama o gün meclise tam katıldıkları için bana sandalye kalmamıştı.

Büyük şehir meclisinde CHP,AK PARTİ,MHP Hep beraber sohbet ederiz.

Soru:7 Aydır Grup toplantılarına katılmadığınız söyleniyor.

Ali Kaplan:Partide Hiç kimse grup toplantılarına katılmamıştır,Şimdiki İlçe Başkanı Meclis üyesiyken hiçbir grup toplantısına katılmamıştır.

Yılda belki bir tanesine gelmişse gelmiştir.

Soru :Parti istifanızı isterse ne yapacaksınız:

Ali Kaplan:Ben Partimden istifa etmem Bu süreç önceden beri bahçeli gitsin düşüncesindeyim. Meral Akşener ve Ümit Özdağ’ın ekibindenim bunu heryerde söylüyorum bu resmi zaten  sosyal medyadan sürekli Meral Akşener ve Ümit Özdağ’ın Paylaşımlarınıda yapıyorum.Ben inandığım yolda devam ediyorum.Benim istifamı isteyemezler böyle bir şey olabilirmi ben şuanda partinin en yetkili organıyım.Ancak genel merkez isterse yapacak bir şey yok.