Bafra Belediye Meclisi Olağan Şubat Ayı Toplantısında MHP Meclis Üyesi Hakan Aytünür ve İsmail Bekar Köy Tüzel kişiliklerinden çıkartılan ve satış kararı alınan meraların, satılması yerine köylülere kiralanması konusunda önerge sundu.

Bafra Belediye Meclisi Başkan Vekili’nin yönetiminde yapılan oylamada her iki önergede oy çokluğu ile gündeme alınmazken mecliste azınlıkta olan MHP sıralarında AK Parti Meclis Üyesi Ramazan Çotur destek verdi.

Toplantı bitiminde gündem dışı söz hakkı isteyen MHP Meclis Üyesi Hakan Aytünür, sinirlenerek ders niteliğinde bir konuşma yaptı.

Aytünür Konuşmasında Şunları söyledi:

Sokakta gezemez hale geldik. Ne olacak bu Bafra’nın hali? Yollar sokaklar düzensiz. Bir kar yağdı esnaf dükkânlarda rehin kaldı.

Hizmet yok sonuç olarak vatandaş bize her gün soruyor. Mecliste bu konuları ifade ettiniz mi diye. Tabi bizde muhalefet olduğumuz için cevap veremiyoruz. Burada 30 tane meclis üyesi arkadaşımız var.  Geçirmiş olduğumuz 2 sene içerisinde 1 tane bile önergeniz geldi mi? O zaman Bafra’nın durumu size göre çok iyi.

Ayrıca bu en son köylerin satışı ile alakalı hiç mi köyle bağlantınız yok.

Vicdanınız çok rahat herhâlde. Bu arkadaşlar eylem yaptılar köylerle alakalı, 19 Mayıs ilçesinde de böyle bir durum oldu buraların satışını belediye köylülere verdi. Biz buradan yangından mal kaçırır gibi neden bu vatandaşın hakkını gidip başkasına veriyoruz.

 Biz Bafra’nın hayrına olan bir şey konuşuyoruz. Herkes elini vicdanına koysun ona göre hareket edilsin bu satış kararı alınırken. soruldu mu? Sorulmadı tabi ki.  Keşke bu köydeki arkadaşlarda buraya gelseydi de onlarda derdini anlatsaydı. Sonuç olarak büyükşehir yasası tamamen bir fiyasko.

Çevre düzenlememiz o kadar kötü ki İshaklı Caddesine bir düzenleme yapmışlar biz Bafra’nın çocuğuyuz nereden geçeceğimizi bilmiyoruz.

 Aynı şekilde Çatal Kaldırımda da var o sorun.  Bu kadar sahipsiz bir memleket olmaz ki.

Ya Bafra’yı yönetmeyi bize bırakın ya da bu meclisi kapatalım gidelim.  ..

Yalçın Köse