MHP Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan USTA dün Gece İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen hain saldırıyı lanetleyerek bir açıklama yaptı.

Usta, “ Ülkemizin güvenliği ağır şantaj ve saldırı altındadır. Ülkemizi istikrarsız ve belirsizliğe sokmayı hedefleyen, insanlıkla uzaktan yakından ilgisi olmayan hainler İstanbul Beşiktaş’ı kana bulamışlardır.

Patlayan bombalar, yüreklerimiz kavuran şehit haberleri milletimizi derin bir üzüntüye sevk etmiştir.

Mevlid Kandili’ni idrak ettiğimiz bu günde milletimiz infial halindedir.

Her türlü terör saldırısında, Türk milleti topyekûn ayağa kalkarak terörü yenecek, terörizmin üstesinden gelecek kudret ve kuvvete sahiptir. Aziz milletimiz hıyanet ve husumet odaklarına karşı tek ses, tek nefes, tek bilektir.

Ülkemiz, güney ve güneydoğudan terörün topraklarımıza kolaylıkla duhul ettiği bir konumda. Türkiye’mizin dört bir yanı canlı bombalarla kuşatılmış, teröre açık bir ülke haline getirilerek, teröristlerin çok rahat hareket edebileceği bir iklim yaratılmıştır. Ülkemiz topraklarının bu kadar terör saldırılarına açık olmasının nedenleri çok ciddi olarak araştırılmalıdır. Hükümet geçici çözümlerle değil, kalıcı çözümlerle sonuca ulaşmak zorundadır. Bu ve benzeri olayları önüne geçilmesinin tedbirlerini derhal almak zorundadır. Hükümet olmanın sorumluluğu bunu gerektirir. Bu patlamayla ilgili olarak gerek siyasi gerekse bürokratik anlamda sorumluluğu bulunanların gereğini yerine getirmeleri gerekmektedir.

Milliyetçi Hareket Partisi terör ve terörizmle mücadelede milletiyle beraber, devletiyle yan yanadır” şeklinde sözlerini tamamladı.