Botoks'un migren tedavisinde uygulanması ile ilgili bilgi veren Sezer, kronik migren tedavisinde botoks uygulamasının güvenilir olması için, işlemin bir nöroloji uzmanı tarafından yapılmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

Migren Nedir?

“Zonklayıcı”, “Baş içinde ateş topu varmış” hissi yaratan bir ağrı olan; çoğu zaman bulantı, kusma, ışığa veya sese karşı aşırı hassasiyet ile birlikte gelen migren, fazla endişeye sebep oluyor. Çünkü sıcak, uzun süre aç ve susuz kalmak, uyku düzenindeki değişiklikler en önemli migren tetikleyicileri arasında yer alıyor. Ancak migrenin Botoks ile tedavisi, bu hastalar için yeni bir çözüm yolu olabilir.

Hava sıcaklığındaki artış ve oruç, pek çok kişide baş ağrısı şikâyetlerini artırsa da uygun tedavi yöntemi ile tüm baş ağrısı tiplerinin kontrol altına alınabileceği artık biliniyor. Örneğin, ayda 9 ve 9'dan fazla atak geçiren, ağrı kesici ile tedaviye yeterli cevap alınamayan migren hastalarında atakların oluşmasını engellemeye yönelik Botoks tedavisi, bu koruyucu tedavilerin arasında öne çıkıyor.