AK Parti 72. İlkadım İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Derebahçe Sosyal Tesisleri'nde düzenlendi. Toplantıya AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım AK Parti İlçe Başkanı Hakan Ay, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve yönetimleri, ilçe yönetim kurulu, belediye meclis ve teşkilat üyeleri katıldı.

MİLLETVEKİLİ KÖKTAŞ'TAN TEŞEKKÜR

Yoğun bir katılım gösterilen toplantıda konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Çok değerli yol arkadaşlarım; İlçe Danışma Meclisi Toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Bu toplantılar bizlerin bilgilerini paylaştığı, yenilendiğimiz, tazelendiğimiz , fikir alışverişinde bulunduğumuz ve ilçemize, şehrimize dair yol haritalarını belirlediğimiz önemli çalışmalardır. Bu toplantıya böyle yoğun iştirakinizden dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bir teşekkürü de 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi'nde göstermiş olduğunuz gayret, emek ve bize de göstermiş olduğunuz teveccühden ötürü etmek istiyorum. Allah sizlerden razı olsun.

TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN YOLA DEVAM

24 Haziran sonrası ne değişti dersek, hızlı kararlar alamadığımız bir dönemden artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle birlikte daha hızlı kararların alındığı bir döneme girdik.

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, bakanlarımız, milletvekillerimiz ve yerel yöneticilerimiz, ülkemiz, şehrimiz ve milletimize hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışmaya, hedeflerimize doğru ilerlemeye devam ediyoruz.

Ülkemiz bugüne kadar bir çok badirelerden geçti, gezi olaylarıyla başlayan bu süreçte Recep Tayyip Erdoğan'ı, AK Parti'yi iktidardan uzaklaştırmak, itibarsızlaştırmak gibi olaylara şahit olduk.

Yine arkasından 17-25 Aralık sürecini yaşadık. Burada da istediklerini elde edemediler. Yapılan seçimlerde bütün birleşmelere rağmen buradan da başarıyla çıktık.

AZİZ MİLLETİ HESAP EDEMEDİLER

Tam Türkiye rayına oturduğu emin adımlarla yürüyor. 2016 yılının 15 Temmuz'un da FETÖ darbe girişiyle karşı karşıya kaldık. Bu kolay savuşturulabilecek bir darbe girişimi değildi. İçerideki bütün bağlantıları olan dış güçlerin emellerine, hedeflerine hizmet eden bir hainlerin cephesiydi. Onlara göre bu darbeyi başarmışlardı ama bir şeyi hesap edemediler. Mesele vatansa, bayraksa gerisi teferruattır deyip sokağa fırlayan, yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle bu toprağa aşık milleti hesap edemediler. Tankın önüne yatanları, mermilere karşı göğsünü siper edenleri hesap edemediler.

Canlı yayın ile bağlanan Recep Tayyip Erdoğan'ın "ben milletimin arasına geliyorum, onların tankları tüfekleri varsa bizimde milletimiz var diyip" havalimanına bin bir zorluklarla inen, Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, milletimizle birlikte meydanlarda nöbet tuttu. İşte bu ona olan inancın ve güvenin en önemli göstergesiydi. Bunu yapan aziz milletimiz yine durmak yok yola devam dedi.

TÜRKİYE'YE EKONOMİK BALANS AYARI

Şimdi birde baktık rahip meselesi çıktı, Türkiye'nin ekonomik balansını bozmaya çalışıyorlar. Ama bilmiyorlar ki eski Türkiye yok, öyle bankaların battığı, hasta adam Türkiye yok. Onlar eskiyi Türkiye’yi istiyorlar, Türkiye tökezlesin borç ister hale gelsin. Güçsüz bir ülke olmasını istiyorlar.

Fakat başaramayacaklar. Çok şükür finans sektörümüz dimdik ayakta kimsenin şüphesi olmasın hükümetimiz iş başında gerekli tedbir ve kararları aldı. Bu tedbirler ve karar bir çarkın dişlisi gibi hayata geçmeye başladı. Bu spekülatif hareketleri yapanlar gerek hakkından fazla elindeki emtiyalara fiyat farkı koyanlar gerek dövizi bahane edip fiyat artışlarını çok fazla arttıranlar, gerek stok yapıp millete bu ürün yok diyenler en kısa zamanda hesabını en ağır şekilde verecektir.

TASARRUF ETMEK ZORUNDAYIZ

Ama biz şunu yapmamız lazım. Bir devleti ve hükümeti aynı evimizdeki gibi idare etmez zorundayız. Nasıl evimizde bütçe yapıyorsak, sanayici, işadamı bir bütçe yapıyorsa, bizde aynı şekilde bir denk bütçe yapmak zorundayız gelirimizi ve giderimizi eşitlemek dengelemek zorundayız. Bunun için hükümetimizin aldığı kararlardan bir tanesi de bu. Ne dedi Cumhurbaşkanımız Erdoğan, yüzde 70 bitme aşamasına gelmiş olan çalışmaları yapıp bitirmeye devam edeceğiz. Onlar bittikten sonra sırasıyla yüzde 60, yüzde 50 bitme aşamasındaki çalışmaları bitirip yapacağız milletimizin hizmetine sunacağız. Bu anlamda hiç bir kaynak sınırsız değildir. İyi günde stoğumuzu yapmak, tasarruf etmek zorundayız. Bunu yaptığımız sürece birlik ve beraberliğimizden ödün vermediğimiz taktirde birlikte başaramayacağımız hiç bir şey yoktur. " diyerek sözlerine son verdi.