AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, “Anneler Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajında şu sözlere yer verdi: "Köklü, güçlü, tarih, kültür ve dini değerlerimizde karşılık bulduğu üzere annelerimiz en değerli varlıklarımızdır.

Annelerimiz, bir milleti millet yapan değerlerin mimarları, ilk öğretmenlerimiz, bizleri karşılıksız sevgi ve fedakarlıkla bağrına basan kahramanlarımızdır.

Şüphesiz ki baş tacı annelerimize olan minnet borcumuz yalnızca bir günle ifade edilemez. Bir ömür boyunca onların ilgisine layık olmak hepimizin asli görevi olmalıdır. Peygamber Efendimizin ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ sözü annelerimizin ne kadar mübarek varlıklar olduğunun en güzel ifadesidir.

Türk milleti, tarihi boyunca cefakar annelerimizin fedakarlık ve cesaretlerine çok şey borçludur.

Annelerin hayatını değiştirmek, çocuğu, aileyi, toplumu, bir ülkeyi değiştirmek anlamına gelmektedir. Bu anlayış içinde iktidarlarımız döneminde her zaman annelerimizin daha huzurlu, güvenli ve rahat bir hayat sürdürebilmeleri en önemli görev bilip, onların sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda güçlenmesi adına her türlü gayretli adımları attık, atmaya da devam ediyoruz.

Bu duygu ve düşünceler içinde başta şehitlerimiz ve gazilerimizin anneleri olmak üzere, yüreğinde anne özlemi taşıyan biri olarak, sevgili annemin şahsında, hayata gözlerini yummuş tüm anneleri rahmetle, minnetle yâd ediyor, tüm fedakar, cefakar annelerimizin bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum." dedi.