Milletvekili Köktaş, yayımladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajında şu sözlere yer verdi: “29 Ekim 1923 günü temelleri atılan Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünü milletçe büyük bir onur, coşku ve heyecanla kutlamaktayız.

Şanlı ecdadımız, vatan ve mukaddesatını, istiklalini ve istikbalini korumak için; her türlü olumsuzluğa rağmen, büyük bir istiklal mücadelesi vererek dünyada eşi benzeri görülmeyen örneğiyle vatanını yedi düvele karşı kahramanca düşman işgalinden kurtarmıştır.

İlan edildiği günden beri Türk milletinin çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma çabasının simgesi olan Cumhuriyet, hem her alanda ilerleyişin kaynağı, hem ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olmuştur.

Şanlı tarihimize, büyük milletimize, yüce devlet geleneğimize ve kutsal medeniyetimize yakışır bir gelecek inşa etmek hepimizin en temel görevlerinden birisidir.

Bu anlamda kalkınma yolunda çok önemli mesafeler kat etmiş olan ülkemiz, bugün dünyanın söz sahibi, saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir.

Hızlı bir dönüşüm geçiren dünyamızda, Devletimiz, milletimizden aldığı güçle Büyük ve Güçlü Türkiye vizyonu çerçevesinde önemi her geçen gün artmakta, ülkemiz sadece bölgesel bir güç olmakla kalmayıp küresel bir güç haline gelmektedir.

Bugün ülkemizin içinde bulunduğu bu güven ve istikrar ortamını bozmak isteyen, milletimizin birliğine ve beraberliğine kastetmeye çalışan şer odakları bilmelilerdir ki; bunu hiç bir zaman başaramayacaklardır.

Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor,

Cumhuriyetimizin 96.'ıncı kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum."