Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı'ya, Şili Ankara Büyükelçisi Rodrigo E. Arcos Castro tarafından Şili Cumhuriyeti kuruluşunun ulusal kahramanı ''Bernardo O' Higgins'' Liyakat Nişanı taktim edildi.

Şili Büyükelçiliğinde yapılan törende, Büyükelçi Rodrigo E. Arcos Castro Milletvekili Orhan Kırcalı'ya takdim edilen Nişanenin ardından yaptığı açıklamada; ''Milletvekili Kırcalı'yı benim gibi sosyal ağlardan da takip edenler onun derin değerlerini, kendi seçmenleri ve ülkesinin refahına duyduğu ilgiyi, dostlarına olan yakınlığını, meclis çalışmalarını, uluslararası meselelere ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bölgesel ve küresel barışın destekleyicisi olarak oynadığı role bilhassa özel ilgi gösterdiğini de fark edeceklerdir. Bugün burada sizlerin değerli katılımlarıyla arkadaşım Milletvekili Orhan Kırcalı'ya, Şili Cumhuriyeti kuruluşunun ulusal kahramanı Bernardo O'Higgins Liyakat Nişanı'nı takdim etmek benim için büyük bir mutluluktur.''Dedi.

AK Parti Milletvekili Orhan Kırcalı Liyakat Takdiminin ardından şu ifadelere yer verdi; Şili’nin Ankara Büyükelçisi Sayın Rodrigo E. Arcos Castro’nun ev sahipliğinde şahsıma tevdi edilen “Bernardo O’Higgins Üstün Hizmet Liyakat Nişanı” vesilesiyle Sayın Büyükelçiye, Liyakat Nişanı ile bizleri onurlandıran Bernardo O’Higgins Nişan Konseyinin değerli üyelerine, Şili Dışişleri Bakanı ve Şili Cumhurbaşkanı ile katılımları ile bizleri onurlandıran Grup Başkanvekilim Sayın Bülent Turan’a, Genel Başkan Yardımcım Çiğdem Karaaslan’a ve değerli Milletvekili dostlarıma teşekkür ediyorum.
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler başta olmak üzere her alanda ilişkilerimizi yapıcı olarak sürdürmeye devam edeceğiz.''Dedi