AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı,yaptığı açıklamada;19 Mayıs 1919’da Samsunumuzda ilk adımı atılan İstiklal Mücadelemizle, milletimizin önünde yeni ufuklar açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı.

Bu hedef doğrultusunda hızla ilerleyen ülkemiz, bugün büyük mesafeler kat ederek dünyanın en saygın ülkeleri arasındaki yerini almıştır.

Türkiye Cumhuriyeti yedi düvelin saldırılarına ve bütün engellemelerine rağmen tek yürek halinde tarihi yükselişini sürdürmektedir. Savunma sanayisinden ekonomisine, sağlıktan tarımına, eğitiminden kültür ve sanatına tüm alanlarda üreterek, geliştirerek millileşen ve büyüyen Türkiye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde sözde değil, gerçekten yürümenin bir sonucudur.

Bizler mazlum ve mağdurların son sığınağı güçlü Türkiye’nin istikbali için yılmadan, yorulmadan mücadele ettik ve 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşmak için de mücadeleye devam ediyoruz.

Bu mücadeleyi, her birimiz kendi bulunduğumuz yerde, kendi sorumluluk alanımızda en iyi şekilde yapacağız. Vatan sathının her bir karışında bunu başardığımızda gelecek bizimdir.

Türkiye'nin gücü, insanımızın birliği, beraberliği, kardeşliğidir ve bundan kaynaklanan cesaretidir. Bu ortak ruhu, bizden sonraki nesillere emanet edecek, Türkiye Cumhuriyeti’ni, kuruluşundaki ideallerle, güçlü ve lider bir geleceğe taşımayı sürdüreceğiz

Vefatının 82. yıl dönümü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarına bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve bütün ecdadımızı şükranla anıyorum.