AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkanlığı'nın koordinesinde Almanya Bremen'de Türk vatandaşlarıyla buluşan Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) temsilcilerinin organizasyonunda Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.

UID Bremen Bölge Temsilcisi Tansu Kemal Acar, Orhan Kaplan ile birlikte üç gün süren program kapsamında Türk esnaflarını ziyaret eden Yılmaz, Delmenhorst, Nordenham, Bmerhaven, Oldenburg il ve ilçelerinde ev, kıraathane ve cami ziyaretlerinde de bulundu.

Programlarında açıklama yapan Milletvekili Yılmaz, yurtdışında birlik ve beraberliğin daha da perçinleşmesi, Türkiye'nin en iyi şekilde temsil edilmesi noktasında gönüllü olarak her bir Türk vatandaşının bu misyonu üstlendiğini görmenin kendilerini onurlandırdığını söyledi.

Büyük Türkiye vizyonuna Dünya'nın her yerinde Türk vatandaşlarının odaklandığını devletinin, milletinin, bayrağının her zaman yanlarında olduğunu ifade eden Yılmaz, "Genel merkezimizin programları kapsamında Almanya'da Türk vatandaşlarımızla buluştuk. Verimli bir program gerçekleştirdik.  Kalpleri özlemle, Türkiye için atan tüm vatandaşlarımıza misafirperverlikleri için canı gönülden teşekkür ediyorum. Nerede olursa olsun Türk vatandaşımızın olduğu her yerde bizlerde varız. Büyük bir kucaklaşma ile özlem giderdik. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin." dedi.

Yurtdışında bulunan Türk vatandaşının özlemlerine, duygularına eşlik ettiklerini vurgulayan Yılmaz, "Yurtdışında ve yurtiçinde herkes bizim gönüldaşımız. Özellikle gurbette, vatanlarından uzak olan Türk vatandaşlarımızın verdiklerini mücadeleye, vatan özlemlerine yakinen şahit olduk. Onlarında tek temennisi ülkemizin kazandığı büyük ivmenin tüm zorluklara rağmen devam etmesi. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu büyük vizyonun etkilerini, yurtdışında da görmek bizleri onurlandırdı.  Biriz, 2023 hedeflerine tüm zorlukları aşarak hep birlikte ulaşacağız." diye konuştu.

Almanya'nın bir çok bölgesinde Türk vatandaşlarıyla buluşmalarını sürdüren Yılmaz, Samsunlu gurbetçileri de unutma