AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Canik İlçe Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Meclisin tatile girmesinin ardından çalışmalarını seçim bölgesi Samsun’da sürdüren milletvekili Yılmaz, Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen ilçe danışma meclisi toplantısında teşkilat üyeleriyle bir araya geldi. 

Burada konuşma yapan milletvekili Yılmaz, daha çok çalışma, iyi düşünme, istişare etme, rehavete kapılmama, kaynaşma, hizmet, kalkınma ve halkla daha çok kaynaşma olgularının en önemli hedeflerin arasında olduğunu söyledi.

“DOĞRU YOLDAN ŞAŞMAYACAĞIZ”

24 Haziran seçimlerinin geride kaldığını artık yerel seçim sürecinin girdiğini hatırlatan Yılmaz, “Eksilerimizi artılarımızı hepsini konuşacağız, tartışacağız. Bu zorlu yolda doğru olandan kesinlikle şaşmayacağız. Halkımızın bize duyduğu güveni kesinlikle sarsmayacağız. Ülkemiz merkezi yönetimin başarısı ile resmen çağ atladı. Yerel yönetimlerimiz de gösterdikleri hizmet performansıyla şehirlerimizi her alanda geliştirdi, huzurla yaşanabilir, sorunları az, çağı yakalamış güçlenmiş kentler ilçeler haline getirdi. 16 yılda büyük bir hizmet ağını örüldü. Bunlar yeterli mi? Hayır. Ülkemiz halkımız için yapılacak daha çok işlerimiz var.” dedi.

“GÖNÜLLERE GİREMİYORSAK SEVGİ KAZANAMIYORSAK BAŞARILI DEĞİLİZ“

Gönüle girme olgusunun tüm yapılan çalışmaların üzerinde olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Ne yaparsanız yapın halkımızın gönlüne giremiyorsak, bizlere karşı bir sevgi içlerinden gelmiyorsa biz başarısız olmuşuz demektir. Bizim önceliğimiz gönüllere girmek, halkımızın sevgisini kazanmak olmalıdır. Gerisi zaten gelir. AK Parti günümüze kadar bunu başardı ama yeterli değil. Daha çok vatandaşımızın gönlüne girmemiz, sevgilerini kazanmamız el ele vermemiz gerekli. Biz tüm halkımızla el ele gönül gönüle olduktan sonra Allah’ın izniyle başaramayacağız, yapamayacağız iş yok. Gönüllere girme, sevgi bağını kurmayı başaracak tek siyasi partide AK Parti’dir.” diye konuştu.

“HER ALANDA GÜÇLENDİK”

Ülkedeki ekonomik gelişmeler üzerinde de duran Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü; “2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde ülke ekonomisi çökme noktasına gelmişti. Kişi başına milli gelir 3 bin 500 dolar, ihracat ise 36 milyar dolardı. Ülke ekonomik çıkmaza girmiş, yatırımlar durmuş büyük bir belirsizlik vardı. AK Parti iktidarıyla bir anda ekonomi güçlendi, tarihimizin en büyük ekonomik sıçraması gerçekleşti. Türkiye yılda ortalama yüzde 5,7 büyüyen bir ülke haline geldi. Dünya ekonomi sıralamasında, satın alma paritesine göre 18’incilikten 13’üncülüğe yükseldi. Milli gelir 236 milyar dolardan 851 milyar dolara, yıllık ihracat 36 milyar dolardan 162 milyar dolara ulaştı. Demokrasinin, ekonominin güçlenmesi, halkın refah düzeyinin artması için devrim niteliğinde çalışmalar gerçekleşti. Yani halkımız destek verdikten sonra ülkemizin bayrağını en tepelere taşıyacak siyasi oluşum artık ülkede var olduğu görüldü.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Canik İlçe Başkanı Ercan Eler ve teşkilat üyelerinin katıldığı toplantıda Yılmaz, el ele çok çalışma mesajını yeniledi.