İddaya göre Dernek başkan adayı Andiç,yapmış olduğu toplantılarda ve üye gezilerinde seçimi kazandığı takdirde içişleri başkanı Süleyman Soylu’nun arkadaşı olduğunu işlerin bir an önce yapılacağını ifade etmesi şaşkınlık yarattı.

Gerçekte Bakan Soylu’nun arkadaşı mı değil mi bilmiyoruz. Ama emin olduğumuz  bir şey var bu konu Bakan’ın kulağa giderse hiç hoş olmayacak .

Dikencik Muhtarı Erol Andiç daha öncede gündeme gelmişti.

Andiç,2016 yılında Köylerine içme suyu getirmek isteyen 100 hanin 30 hanesi imece usulü yapılan projeye desteklemediler ve muhtarlar bir olup kendi köylerindeki yapılan projeyi hiçe sayarak Muhtar Erol Andıç ile birlikte Saski`ye Şikayette bulunmuşlardı.

Bu olayın üzerine muhtar Erol Andıç Köyü ikiye böldü para veren köylüler isyan etti. Muhtar projeyi hiçe sayarak, kendi köylülerini hiçe sayarak buradaki hizmetten herkes faydalanacak dedi. Bunun üzerine köylü biz yaptık başka köylüler neden faydalansın bizler 3 yıldır bu suyu kendi imkanlarımızla getirdik şimdi başkalarının kullanması sizce adalete sığır mı dediler ve Saski`nin sondaj açmasına karşı çıktılar.