Samsun'un göç alan bir şehir olması nedeniyle geçmiş yıllarda plansız ve kaçak yapılaşmanın yoğun görüldüğünü kaydeden Demir, ''Özellikle İlkadım ve Canik İlçemizde üzerinde durduğumuz Kentsel Dönüşümü biran önce hayata geçireceğiz. Ada ada, bina bina tespit ederek hangisinin yapılması gerektiğine karar vereceğiz. O karardan sonra ilgili alanlarda yeni projeler üretip devreye alacağız. Daha yaşanabilir bir kent oluşturma bilinci ile hareket edeceğiz. Kentsel dönüşüm projelerini samsunumuzun çarpık yapılaşmadan kurtarmaya dönük olarak geliştireceğiz '' dedi.

‘’HİÇ BİR VATANDAŞIMIZ MAĞDUR EDİLMEYECEK’’

Yapılacak olan Kentsel dönüşüm ile hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğinin özellikle altını çizen Mustafa Demir, ‘’Orda oturan vatandaşlarımızın nasıl zorluklar çektiğini çok iyi biliyorum. Bu çalışmaları yaparken hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecek. Onun yaşadığı o evinin standardında belediyenin yaptığı bir yerden ya ev vereceğiz ya da onun alacak imkanı yoksa aynı şartlarda belediyenin mülküne kiraya alacağız. Mağdur etmeyeceğiz. Hiç kimse olumsuz etkilenmeyecek’’

‘’DAHA YAŞANABİLİR ALANLAR OLUŞTURACAĞIZ’’

Bölgenin ve vatandaşların ihtiyaçlarını gözeten çözümler üreteceklerini belirten Mustafa Demir, ‘’Tek tip kentsel dönüşüm yerine uygulamaları yerine, bölgenin ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gözeten çözümler üreteceğiz. Fiziki dönüşümü kültürel, ekonomik ve sosyal dönüşüm ile birlikte tasarlayacağız. Böylelikle daha yaşanabilir bir alanlar oluşturacağız’’ diye konuştu.