Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı’nın 28 Mart 2018 Tarihinde yapmış olduğu basın açıklamasında “İçişleri Bakanlığımız yaptığı çalışmalar ile hali hazırda 50 ilde Narkotim kuruluşunu tamamlandı ve bu yıl içerisinde 33 il ve gerekli görülen bazı ilçelerde narkotim kuruluşu gerçekleştirilecektir.

UYUŞTURUCUYU YOK EDECEĞİZ

Uyuşturucunun, uyuşturucu olmanın ötesine geçerek öldürücü olduğunu hep birlikte görmekteyiz. İnsanlarımızın hayatını yok etmektedir. Uyuşturucuyla mücadelenin topyekûn sürdürülmesi gerekmektedir. Bu mücadele gençlerimiz içindir. Bu mücadele anne ve babalarımız, toplumumuz ve milletimiz içindir. Bu konuya özellikle önem veriyorum. Gençler bizim evlatlarımızdır. Anne ve babalarımızın acıları bizimde acımızdır. Bu mücadele Samsun ve ilçelerimizde de etkin bir şekilde sürdürülmüştür. Tüm valimize, adliyemize, emniyet görevlilerimize, basınımıza ve yetkililerimize teşekkür ediyorum. Bafra ilçemizde de bu mücadele etkin bir şekilde sürdürülmüştür. Daha etkin bir şekilde sürdürülmesi için narkotik birimi kurulacaktır. İçişleri Bakanımız bunun talimatını vermiştir.”

ÇOĞU İLÇEDE YOK

Çoğu İl ve İlçelerde olmayan Narkotim AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı’nın yapmış olduğu yoğun girişimleri sonucunda İlçemizde kuruldu.

NARKOTİM TAM YETKİLİ

Narkotim ekipleri, herhangi bir ihbar durumunda anında baskın yapabilecek. Ayrıca narkotimler diğer polislere oranla silah kullanımında daha serbest olacak. Operasyon sırasında can güvenliğini tehlikeye atan bir durum görüldüğünde silahını kullanabilecek.

Okul içi ve çevresinde denetim
Eskiden sadece okul içini kontrol eden sivil polisin yerine uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle daha etkin mücadele edilebilmesi için özel olarak yetiştirilmiş Narkotimler görev yapacak. Bu tim sadece okul içini değil çevresini de gözetim altında tutacak.

Bafra’ya Narkotim’i kazandırmak için uğraş veren AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı’ya Teşekkür ediyoruz