Bafra’lı iş adamı Ali Kurumahmutoğlu sık sık radyo progamlarında ve toplumun çeşitli kesimleriyle bir araya gelerek, neden ‘’EVET’’ denilmesini gerektiğini anlatıyor.

Kurumahmutoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklama da ‘’16 Nisan ülkemiz için milattır.

16 NİSAN ÜLKEMİZ İÇİN MİLATTIR.

16 Nisan'da gerçekleştirilecek anayasa referandumu değişikliği sadece bir hükümet sistemi değişikliğini beraberinde getirmeyecek Türkiye'nin büyümesinin ve gelişmenin önündeki tüm siyasi ve ekonomik engelleri de ortadan kaldıracak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Yeni Türkiye için de bir milat olacak aynı zamanda.

Referandum’da halkın bir çok kesimi’nin oy vermeye katılacağını düşünüyorum.Milletimiz her konuda olduğu gibi bu referandumda da ferasetini konuşturacağının kanatındayım.Milletimiz bu güne kadar hiç yanılmadı.Tarih boyu bu üstün meziyetini misyon olarak bize kadar sürdürdü.İnşallah bizim nesillerimizde bundan sonraki nesillere en iyi şekilde bu misyonumuzu sürdürür.

Bu Referandum’da niçin evet denmesi gerektiği noktasında 18 maddelik kanun var.İstikrarlı Türkiye için evet diyelim diyoruz.

NİYE EVET DEMELİYİZ.

Seçimler 5 yılda bir yapılacak,yürütme organı olan Cumhurbaşkanı seçildiği an kabinesini belirleyip vakit kaybetmeden i icraata başlayacak.Kısa süreli yada sık sık değişen koalisyon hükümetleri bir daha gündeme gelmeyecek.Bu neyi getirecek Eğitimden-Sağlığa,Savunmadan-Teknolojiye,Sosyal Adaletten-Sosyal kalkındırmaya,Kültürel kalkınmadan-Kültür Mediniyetine,Sanayiden-Turuzime,Tarımdan-Tarımsal Sanayine ve buna benzer bir çok noktada yapılacak olan projelerin başlaması ve bitirilmesi için evet demeliyiz.

YARGI BAĞIMSIZ OLACAK

Yargı sistemimiz artık siyasilerin karargahı olmakdan çıkacak.Milletimizin kendi içinden gelmiş olan hakimler,yargıçlar,savcılar ve tüm adli personelin bizzat kendi bağımsız, tarafsız bir biçimde insanımıza adalet sunacağı kanaatındayım .

HALKIN TEMSİL GÜCÜ ARTACAK

Meclisimizin ve milletvekillerimizin güç kazandığı bir sistem olacak. Yasama yetkisi artık Meclis'te. Hükümetler tasarı gönderemeyecek. Kanunlarla ilgili her şey Meclis kontrolünde olacak. Meclis ilk defa HSKY'ya üye seçecek. Hem Cumhurbaşkanı hem de Meclis'e seçimleri yenileme imkânı verilecek. Halkın temsil gücü artacak..

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN EVET

Daha güçlü, daha büyük bir Türkiye için, milletin refahı ve huzuru için, milletin iradesinin devlet yönetiminde daha etkili ve güçlü olması için, demokrasi ve Cumhuriyet için, ülkemize her alanda daha iyi hizmetler yapabilmek için, devlet görevlileri üzerindeki baskıların kalkmasın için, bürokratların siyasetten uzaklaşması için Evet demeliyiz. Çocuklarımızın geleceği için, devletimizin bekası için, koalisyonlara son vermek için, istikrarın sürekli olması için ve yeni Türkiye için EVET demeliyiz.

SOSYAL İSTİKRAR İÇİN EVET DEMELİYİZ

Siyasi ve beraberinde getireceği ekonomik ve sosyal istikrarın kesintisiz devamı için, mevcut Anayasa’daki profilin aksine, tek adamlığı ortadan kaldırarak devlet başkanı ve yürütmesini hesap verilebilir bir profile dönüştürerek devleti millet nezdinde denetlenebilir kılmak için, milletin oy vererek oluşturduğu iradeyi dolaylı olarak değil artık doğrudan devlet idaresine yansıtmak için, Cumhurbaşkanlığı yani yürütmenin oluşması aşamasında sistem gereği ülke safhında ve toplumsal düzlemde yüksek oranda mutabakat oluşacağı için, Anayasa değişikliğine EVET demeliyiz